18. kolo
22.12.2017 18:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Bologna veze z Verony body díky Destrovi

Bologna dokázala vyhrát ve Veroně a v rámci páteční předehrávky 18. kola nejvyší italské ligy získalo tři body na velmi náročné půdě. Ty hostům zajistily především dvě branky kanonýra Mattii Destra, kterého jedním zásahem podpořil také Simone Verdi. Felsinei vyhráli i přesto, že museli dohrávat v početním oslabení.

V prvních minutách se jako hodně aktivní jevil obránce Masina, který nejen zvládal své defenzivní povinnosti, ale často velmi nepříjemně hrozil pomocí své rychlosti a centrů ze strany. I díky jeho aktivitě hosté už ve čtvrté minutě vedli, neboť zahrávali v krátkém časovém rozmezí dva rohové kopy a na ten druhý si úspěšně naskočil Mattia Destro. Přesnou hlavičkou zmátl brankáře Sorrentina a hosté vedli!

Na opačné straně chtěl Jaroszynski dalekonosným pasem najít svého útočného kolegu Ingleseho, jenže ten se ocitl v ofsajdu. Přímý volný kop v podání Valtera Birsy se sice kopal ze zajímavé vzdálenosti, jenže ani tak zkušený exekutor dnes neměl svůj den. Hned poté se málem prosadil Ladislav Krejčí, který však po centru ze strany nechal vyniknout brankáře Sorrentina!

Po třiceti minutách se domácí konečně dočkali a odpověděli stejným způsobem, tedy rohovým kopem. Další z nich zahrávali domácí výtečně na hlavu Roberta Ingleseho a jeho náběh nikdo z hostí nezaznamenal - 1:1.

Jinak toho ale první půle mnoho nenabídla a do jejího konce se musel brankář Mirante ukázat v plné parádě reflexivním zákrokem jen jednou. Poločas druhý už byl mnohem zajímavější a začal jej pět minut po změně stran Simone Verdi. Hráč s dost možná nejvyšší kupní cenou kádru Felsinei se totiž včas dostal k vyražené střele a brankáře Stefana Sorrentina dorážkou bez potíží překonal - 2:1.

Domácí mužstvo se okamžitě pokusilo o rychlou odpověď, jenže Roberto Inglese, ač zkušený kanonýr, dnes až velmi často nehlídal svůj ofsajd. A tak si další zajímavou střelu připsal Simone Verdi, který tentokrát mířil těsně vedle brány! Na opačné straně protáhl brankáře Miranteho Hetemaj, který ale dělovkou zpoza vápna mířil těsně mimo.

Verdi byl neustálým nebezpečím pro domácí bránu. Nejprve obdržel kolmici za obranu, přehodil si míč na silnější nohu a lobem zkoušel překonat brankáře Sorrentina. Za něj ale na brankové čáře zaskočil Tomović. Stejná situace na opačné straně vyústila v zásah Filipa Helandera. Následně si hosté zkomplikovali cestu za výhrou, protože se nechal vyloučit zkušený záložník Poli.

Početní převahy domácí využili o pár minut později, když Fabrizio Cacciatore potáhl míč po délce vápna a krásnou ranou nedal brankáři Mirantemu šanci! Jenže to nebyl konec, protože domácí darovali soupeři vedoucí branku. Právě Cacciatore upadl s míčem u nohy, daroval balon číhajícímu Destrovi a ten v klidu propálil brankáře Sorrentina - 3:2!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele