26. kolo
26.02.2018 20:45 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Cagliari Calcio - SSC Neapol 0:5

Neapol v pondělní dohrávce lehce zvládla roli favorita a zvítězila na Sardinii pětigólovým rozdílem. SSC se tak i díky více odehraným zápasům vzdálilo na čtyři body druhému Juventusu. Domácí zůstávají na pětadvaceti bodech s pětibodovým náskokem na první sestupující SPAL.

Ve 4. minutě našel Insigne obloučkem za obranu Callejóna, jenž těsně minul. Cagliari odpovědělo hned poté. Pavoletti si naběhl na centr zprava a Reina musel zasahovat. O deset minut později se při rohovém kopu dostal k míči Mertens a zamířil vedle i kvůli zatažení za dres, kterého si rozhodčí nevšiml. Nepřesně mířil belgický reprezentant i ve 20. minutě, kdy si naběhl za obranu domácích.

Neapol byla aktivnější a těsně před uplynutím první půlhodiny se dostala do vedení. Allan pláchl po pravé straně a nahrál do pokutového území na neobsazeného Callejóna, jenž uklidil míč k tyči. Ještě veseleji bylo pro Partenopei v 42. minutě. Hysaj poslal přízemní centr před Cragna, kde balón tečoval Mertens a bylo to 0:2.

Ve druhém poločase hosté kontrolovali míč a domácím ho příliš nepůjčovali. V 60. minutě si Hamšík vyměnil merunu s Insignem a zvýšil na rozdíl tří branek. Cagliari mělo jednu z mála příležitostí v 66. minutě. Lykogiannis se postavil k rozehrávce přímého kopu a pořádně protáhl Reinu.

Čtvrtá branka Neapole padla v 73. minutě. Insigne předtím trefil ruku Castána a z nařízené penalty skóroval sám italský křídelník. Další branku mohl deset minut před koncem přidat Callejón, ale z dobré pozice minul. Nakonec se hosté přeci jen dočkali pátého zářezu na pažbě. V poslední minutě se k přímému kopu postavil Mário Rui a svůj pokus zakroutil přesně k tyči.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele