21. kolo
21.01.2018 18:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Cagliari Calcio - AC Milán 1:2

AC Milán potvrdil úlohu favorita na půdě Cagliari, ovšem na třech bodech se pořádně nadřel. Domácí výběr šel brzy do vedení, v úvodní půlhodině zdatně sekundoval svému rivalovi a mohl svůj náskok navýšit. Nicméně hosty nakopla proměněná penalta zhruba deset minut před přestávkou, ještě do poločasu vývoj otočili. Druhý poločas už tak bohatý na vyložené možnosti nebyl, ale padly v něm hned dvě červené karty po jedené na každé straně.

Calcio se tak stále nachází na hraně pádu do druhé ligy, s dvaceti body je šestnácté a na sestupovou pozici celku SPAL 2013 má čtyřbodový náskok. Cagliari mělo výborný nástup do nedělního utkání a v 8. minutě ho poslal do vedení Nicoló Barella. Teprve dvacetiletý záložník obdržel přihrávku na levou stranu od Ioniţy, zbavil se protihráče a pak z patnácti metrů obstřelil gólmana Donnarummu, balón zapadl k pravé konstrukci.

Zhruba v polovině úvodního dějství mohl vyrovnat pozdější hrdina Franck Kessié, jeho ránu z velké dálky parádně vytěsnil u své bližší tyče brankář Cragno. Ve 29. minutě měl velkou možnost dostat svůj celek do dvoubrankového vedení střídající Farias, ten to po geniální kolmici zkusil z deseti metrů a Donnarumma vyrazil míč nohou před sebe. Zřejmě rozhodující okamžik se zrodil v rozmezí 34. - 36. minuty, kdy AC dostal výhodu pokutového kopu.

Kalinič byl v šestnáctce Calcia podražen Ceppitellim a hlavní rozhodčí Guida se rozhodl využít videa. Na jeho základě oprávněně ukázal směrem na penaltový puntík. Míč si postavil Kessié a nemýlil se, Cragno skočil na opačnou stranu - 1:1. Milánský klub od tohoto momentu ožil, druhou a poslední branku vsítil ve 42. minutě. I v tomto případě se trefil Kessié, jenž po zpětně nahrávce od Kaliniče našel prostor u levé tyče.

Definitivní pojistku mohl přidat osm minut po přestávce Bonaventura, jeho projektil z pětadvaceti metrů fantasticky odvrátil Cragno na rohový kop. V dalším průběhu si AC hlídal těsný náskok, situaci si přeci jen zkomplikoval v 80. minutě. Po druhé žluté kartě totiž odešel předčasně do sprch Ricardo Rodríguez. Síly se vyrovnaly za dalších osm minut, taktéž druhou žlutou obdržel jediný střelec Cagliari Barella a trávník opustil značně rozezlen. Ani jeden z brankářů neměl až do závěrečného hvizdu větší práci.

Autor: Viktor Sandev / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
milanista9

Aktuálně se sardinský celek usídlil na nepohodlné 16. příčce a potíže má především v útoku. Dosud nasázel jen 178 branek, což mu zatím vyneslo jen 20 bodů. To sou problémy teda

Reagovat
Paddy

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra o gól by mohla prísť. Forza AC!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele