3. kolo
10.09.2017 18:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Falqué spasil Turín až v nastavení

Benevento doma dlouho vzdorovalo počasí i silnějšímu soupeři. Turín ale nakonec s trochou štěstí dokázal porazit houževnatého soupeře, třebaže to pro něj nebylo vůbec snadné. Postaral se o to jediným přesným zásahem Iago Falqué a téměř ihned po jeho gólu sudí pískal konec zápasu.

Podle některých zdrojů hrál trenér Baroni v následujících dvou utkáních o svou práci. Sestavu ale moc neměnil, takže nasadil opět Cicirettiho, Cataldiho, Iemmella, Anteie, Codu nebo Belece. Turínské FC má i letos vysoké ambice a nehodlá hrát jen o střed tabulky. Na trávníku nechyběla známá jména jako Sirigu, Belotti, Rincón, De Silvestri nebo Ljajić s Niangem.

Od úvodních minut se domácí houževnatě snažili bránit, ale nezapomínali ani na staré dobré rčení, že nejlepší obranou je útok. Ten měli na starosti především pánové Ciciretti, Iemmello a Coda, z nichž největším postrachem pro obranu Býků byl na začátku rozhodně Pietro Iemmello. Ať už jeho kombinace s Codou či střely zpoza vápna, to vše činilo z poklidného podvečera atraktivní událost.

Pak tu byl mladík Amato Ciciretti, který coby ztělesnění techniky a dravého mládí proháněl postarší duo Moretti a Molinaro, takže jim musli Obi s Rincónem nezřídka vypomáhat. Turín musel navíc už v 10. minutě střídat, protože zraněného Obiho nahradil Acquah. Po faulu Molinara měli domácí k dispozici zajímavou standardní situaci, kterou si vzal na starost Ciciretti. Jeho přímá rána skončila rohovým kopem, z něhož už domácí nezahrozili.

V prvních minutách byli ale rozhodně dravější a fotbalovější, zatímco na pořádnou šanci Turína jsme čekali dlouho. Po půlhodině hry dokonce favorit málem prohrával, protože Amato Ciciretti skvěle nacentroval do pokutového území a zakončující Fabio Lucioni měl tu smůlu, že se mu míč svezl po kopačce, takže zamířil hodně vysoko nad bránu.

Ke konci první půle mohl ukončit zmar hostí Adem Ljajić, který si díky brilantní technice a rychlosti mohl dovolit sólo středem hřiště a následně tvrdou ranou donutil zkušeného brankáře Vida Belece k důležitému zákroku. Práci měl také slavnější Salvatore Sirigu, který se zpátky v Itálii snaží objevit svou někdejší formu. Zaměstnal ho Massimo Coda svou střelou zpoza vápna, i když nepříliš přesnou.

Do druhého poločasu naskočili turínští hráči mnohem aktivněji. M'Baye Niang nejprve pelášil s míčem na bránu a po několika minutách to byl právě on, kdo po snadném obejití protihráče vyslal do pokutového území domácích nepříjemný pas. Ten si málem srazil obránce Antei do vlastní sítě! Ke konci zápasu bylo jasně vidět, že Turín má více sil a Benevento spíše tápe.

Právě to dost možná rozhodlo. Iago Falqué se dostával stále častěji do prostoru, kde by podle mínění obrany domácích vůbec neměl být. Když pak domácí spálili velkou šanci po zakončení Lazaara, pykali za to. Adem Ljajić dostal míč od středu pole až k vápnu a tam našel spoluhráče Falquého. Zkušený útočník už jen propasíroval balon pod Belecem - 1:0 pro Turín.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele