7. kolo
01.10.2017 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Atalanta zlomila kouzlo a dvougólové vedení Juventusu dotáhla

Atalanta potvrdila svou rostoucí formu a Juventus Turín odjíždí domů pouze s bodem. Sice vedl po rychlém startu do utkání už o dvě branky, ale na obě Atalanta odpověděla. A protože Dybala nedal v závěru penaltu, výsledkem je remíza.

Večern utkání nabídlo velmi atraktivní duel dvou pohárových účastníků. Juventus Turín je samozřejmě zkušenějším týmem a jeho kádr čitá samé hvězdy, ale Atalanta v posledních měsících ukazuje, že se rozhodně velmi zdatně pere s kýmkoli. Dnes domácí bojovali proti prokletí, které Juventus představoval. A trenér Gasperini si vybral hráče jako Berisha, Masiello, Caldara, Spinazzola, Freuler, Hateboer nebo Gómez s Corneliusem.

Juventus Turín má za sebou vydařený týden a moc si přál naladit se na další klání výhrou. Věděl, že Atalanta hraje rovněž se tříčlennou obranou a velmi často využívá hbitá křídla. Těch měl trenér Massimiliano Allegri také dost a použil z nich Bernardeschiho či Asamoaha. Do hry se dostali také Matuidi, Mandžukić, Benatia nebo Higuaín.

Domácí hráči La Dea se nebáli kombinovat a šlo jim to velmi dobře. Pozor si musela obrana domácího celku dávat samozřejmě na Paulita Dybalu coby nejnebezpečnějšího střelce Juventusem, takže Dybala měl u sebe vždy velmi brzy několik kamarádů ochotných ho zabavit. Po patnácti minutách málem hostům vyšla kombinace mezi Mandžukićem a Higuaínem, jenže zkušený Argentinec zakončoval ve velké šanci jen do míst, kde stál Berisha.

Ve 21. minutě už se Juventus mohl poprvé radovat. Asamoah potáhl míč po straně a nahrál nabíhajícímu Matuidimu. Ten vypálil a brankář Berisha, který ránu zřejmě podcenil, ji vyrazil jen před sebe. Tam byl jako první útočník Federico Bernardeschi, který mí v pohodě doklepl do sítě - 1:0!

Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. O pouhé tři minuty později totiž dost podobnou akci zopakoval Asamoah, který běžel po straně a po naznačení centru poslal balon do středu hřitě. Přes Federica Bernardeschiho se balon dostal až k ve vápně číhajícímu Gonzalu Higuaínovi, který byl nekompromisní - 2:0.

Tohle byla pro domácí Atalantu pořádně studená sprcha. Trenér Gasperini na ni reagoval nasazením Josipa Iličiće, který nahradil Corneliuse. Už s Josipem Iličićem na hřišti se ale Atalanta dočkala snížení. A postaral se o to vlastně již kmenový hráč Juventusu. Mladý stoper Mattia Caldarda byl ve správný čas na správném místě a Buffonem vyraženou ránu Gómeze doklepl do sítě - 2:1.

Teď to z hlediska domácích začalo být teprve pořádně zajímavé. Jen o chvíli později se na straně uvolnil Hateboer a jeho centr jen těsně vedle hlavičkoval naskakující Spinazzola. Do konce první půle domácí obléhali Buffonovu bránu bez výsledku.

Na začátku poločasu druhého si centrovaný míč Dybaly našel Mario Mandžukić a nemýlil se! Jenže sudí radost hostí rychle zmrazil, protože po poradě s videorozhodčím viděl předcházející faul Lichtsteinera na Gómeze. Když už faulující Lichtsteiner asi minutu seděl na střídačce, Atalanta trestala. Téměř z čistého nebe se ostrý centr Gómeze dostal k Bryanu Cristantemu, který se hlavou nemýlil a překonal legendárního Buffona - 2:2.

Deset minut před koncem mohl jít Juventus opět do vedení a opět u toho byl videorozhodčí. Paulo Dybala pálil z přímého volného kopu a míčem nastřelil ruku či rameno Petagny. Chvíli to trvalo, ale sudí nakonec nechal zahrávat penaltu. Domácí si ale mohli říct, že spravedlnost funguje, protože brankář Berisha se vytáhl a Dybalovu penaltu chytil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Favorit neprohraje, jestli vyhraje netuším.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Howedes nestihl jeste ani minutu, ze?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele