10. kolo
25.10.2017 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Římané se doma prokombinovali k těsné výhře nad Crotone

AS Řím si doma poradilo s Crotone, ale žádný ofenzivní festival se nekonal. Mnohem spíše to byla přehlídka kombinační hry ze strany domácích a celé utkání rozhodla Perottim proměněná penalta. Tu navíc sudí odpískal po velmi sporném zákroku na Kolarova.

Římané měli velmi hratelného soupeře, kterým bylo Crotone. To v podstatě nemělo co ztratit a mohlo jen překvapit. Starat se o to měl především brankář Alex Cordaz nebo hráči jako Mandragora, Pavlović, Rohdén, Budimir či Sampirisi. Domácí trenér Eusebio Di Francesco mohl trochu experimentovat a do hry vyslal Gersona, Gonalonse nebo Ündera, které posílil oporami jako Nainggolan, Kolarovem nebo Džekem.

Velký večer zažil především obránce Rick Karsdorp, který si dnes po dlouhém zranění odbyl soutěžní premiéru za Vlky. Byl na hřišti, když hlasatel četl výňatek z deníku Anne Frankové coby reakci na nedávné výkony fanoušků konkurenčního Lazia. AS v prvních minutách kombinovalo na vlastní polovině, neboť agresivnější napadání Crotone mu dělalo problémy.

A když už se Vlci dostali poblíž vápna, většinu jejich akcí zastavil ofsajd. Krásnou kombinaci Perottiho s Džekem zakončil na levé straně pálící Aleksandar Kolarov, jehož volej ale skončil těsně vedle tyče! Zkušený bek byl vůbec hodně aktivní a po svém dalším sprintu upadl ve vápně Crotone! Pravda, kontakt byl minimální, ale sudí byl neoblomný. Minulou penaltu proti Udinese Diego Perotti neproměnil, tu dnešní ale ano.

Kolarov se pokusil o další zajímavou akci a po jeho krásné ráně zazvonila tyč a Cordazovými zády! Jak se asi dalo očekávat, dnes jsme viděli fotbal převážně na jednu branku - tu hostující. Ani když se Crotone více snažilo a dlouhými pasy vpřed zkoušelo své štěstí, jeho hra nikam nevedla. AS naopak mohlo v klidu kombinovat, což ostatně předvádělo po většinu utkání.

Jinak ale Crotone působilo v obranné fázi velmi disciplinovaně a Giallorossi se často nedostávali k finální nahrávce. Edin Džeko pak vystihl špatně zahranou malou domů, jenže v tísni pod tlakem brankáře Cordaze a obránce mířil jen těsně vedle. Stejně jako další kombinace taženou po křídle Kolarovem. Na konci první půle se Edin Džeko vyšrouboval v pokutovém území ze všech nejvýš, jenže hlavičkou poslal Perottiho centr vedle!

Hned po změně stran se řítil do vápna na dlouhý pas Edin Džeko, ale skvěle načasovaným skluzem ho zastavil Stefan Simič. Dělovkou pak vyzkoušel pevnost konstrukce hostující brány Edin Džeko, ale slavit nemohl. Domácí AS pokračovalo v kombinační hře, která Crotone moc nesvědčila, ale aspoň se domácí nikam nehnali a nehrozili hostům dalšími brankami.

Druhá půle nepatřila mezi to nejlepší, co římské AS v sezoně zatím vyprodukovalo. Jedna kombinace stíhala další, ale všechny se odehrávaly mnohem blíže Alissonově bráně než té Cordazově. Ostatně se brazilský brankář ve službách Vlků velmi často zapojoval do hry, který pak rozvíjel snad jen Diego Perotti.

Možná jen pokus střídajícího Grégoireho Defrela po rychlé kombinaci před vápnem měl šanci na úspěch, jenže někdejší hráč Sassuola či Ceseny mířil vedle tyče. Domácí i hostující fanoušci pak mohli aplaudovat Alessandru Florenzimu, který v Římě začínal, ale vyrostl právě v Crotone. Ani on ale nepřidal další branku. To se mohlo povést Edinu Džekovi, který si obhodil protihráče, ale zakončil jen velmi slabě.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele