12. kolo
05.11.2017 15:00 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Fialky doma padly, od Vlků dostaly čtyři branky

Giallorossi vezou z Toskánska výhru, i když jejich dnešní vystoupení nepatřilo k nejlepším nebo výhra k nejsnadnějším. Dvěma góly se blýskl mladík Gerson, Fiorentina podala především v prvé půli dobrý výkon.

Fiorentina uvítala na své půdě AS Řím, s nímž nemá vždy jen dobré vztahy. Dnes se Pioliho tým snažil udělat maximum, aby potěšil své fanoušky a nad favoritem z Věčného města zvítězil. Pioli nasadil do hry všechny opory, takže jsme se od prvních momentů dočkali Astoriho, Benassiho, Badelje, Pezzelly, Simeoneho nebo Chiesy.

AS mělo za sebou pohárovou výhru proti Chelsea, takže mělo dostatek motivací. Zároveň ale mohlo soupeře podcenit. Trenér Di Francesco udělal pár změn, takže od začátku začali Gerson, Gonalons, Pellegrini, Fazio nebo El Shaarawy s Manolasem. Velkou změnou byl zejména mladík Gerson, ale ten dnes prožil skvělé odpoledne.

Už v páté minutě se po Nainggolanově akci dostal balon na hraně vápna k El Shaarawymu, který jej nahrál opět na opačnou stranu vápna, do běhu přímo Gersonovi. Mladý Brazilec z první poslal balon na vzdálenější tyč a AS ve Florencii vedlo!

Nevydrželo mu to ale moc dlouho. Už po čtyřech minutách si vzal míč pod svá křídla mladý Portugalec Dias, který prokličkoval přes stojící obranu AS a nahrál míč na vzdálenější tyč na Jordana Veretouta! Tomu stačilo se natáhnout a poslat balon do sítě - 1:1.

Po dvaceti minutách tempo opět začalo nabírat na síle a Edin Džeko mířil z úhlu těsně pod břevno, což brankář Sportiello v pohodě chytil. Z dálky to zkusil také Aleksandar Kolarov, ale nebyl moc úspěšný. To se naopak povedlo opět až Gersonovi. Mladý záložník, který dosud plnil roli nevyužívaného náhradníka, dostal do vápna balon od Maximeho Gonalonse, míč si zpracoval a po několika kličkách jej poslal přesně k tyči - 2:1!

Pět minut před koncem první půle se ale skóre opět rovnalo. Obránce Biraghi poslal parádní centr před bránu, kam naběhl nepokrytý útočník Giovanni Simeone a pro něj už byla hračka překonat osamoceného brankáře Alissona - 2:2.

Hned poté mohla Fiorentina vést, když se zastřeloval mladík Chiesa. Ke konci první půle ještě pálil mladík Benassi, který však nastřelil jen prvního obránce před sebou. Na to, jak jsme zvyklí, obrana AS působila hodně roztěkaně. První poločas ale na druhou stranu ukázal mnoho fotbalových šancí.

Pět minut po změně stran se už AS dočkalo vedoucí branky a svůj tlak konečně proměnilo. Trefil se navrátilec do základní sestavy, řecký obránce Kostas Manolas. Letící míč ho trefil do hrudi a od ní se po trochu zmatené hře vrátil za záda brankáře Sportiella!

Fiorentina se samozřejmě nechtěla smířit s porážkou a Marco Benassi nádherným pasem přes celé vápno hledal Chiesu. Alessandro Florenzi jej sice neuhlídal, ale mladý talent Violy mířil těsně vedle. Marco Benassi pálil také o chvíli později, ale odražený míč napálil těsně vedle! Do zajímavé šance se pár minut před koncem dostal ještě Grégoire Defrel po akci Kolarova, jenže trestuhodně pálil nad bránu!

S končícím utkání se prioritou AS stalo udržet míč a popřípadě spolehnout se na nějaký rychlý kontr tažený Perottim, Fiorentině naopak čas ubíhal velmi rychle. Do velké šance se řítil Giovanni Simeone, jenže toho vychytal Alisson Becker. Konečnou podobu výsledku tak dal Diego Perotti. Po chybě Veretouta, jehož Nainggolan okradl o míč, se balon dostal na opačnou stranu k Argentinci, který propálil brankáře Sportiella - 4:2 pro Vlky.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Těžký zápas

Výhra hostů 1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele