19. kolo
30.12.2017 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AC Milán 1:1

Duel mezi Fiorentinou a Milánem vítěze nepoznal. Viola se sice dvacet minut před koncem dostala do vedení, ale Milán rychle odpověděl a nakonec si zajistil bod. Nutno podotknout, že utkání ve Florencii nebylo příliš pohledné.

V krizi se topící AC Milán cestoval na půdu Fiorentiny jednoznačně s cílem bodovat. V italském poháru vyřadil konkurenční Inter Milán a podle trenéra Gennara Gattusa to měl být zlomový okamžik. Jenomže Rossoneri ve Florencii nehráli dobře a ani domácí tým na tom nebyl nejlépe.

Diváky na Stadio Artemio Franchi první poločas příliš nepotěšil. Nejenže nebyl k vidění žádný gól, ale dokonce ani žádná větší příležitost. Takticky svázané utkání mohl výrazně ovlivnit až moment ze 39.minuty, kdy Romagnoli fauloval Simeoneho, načež sudí klidně mohl vytáhnout červenou kartu. Stoper milánského AC nakonec viděl žlutou kartu a mohl v utkání pokračovat. Druhý poločas už byl přeci jenom zajímavější. O první vážnější rozruch se postaral Milan Badelj, o kterého AC Milán několikrát projevil zájem. Střela Badelja ztroskotala na výtečném zákroku Gigiho Donnarummy. Stefano Pioli i Gennaro Gattuso se snažili utkání oživit střídáním. Fiorentině měl k větší aktivitě pomoci Federico Chiesa, zatímco Milánu už uzdravený Hakan Calhanoglu. Hra ale opět zapadla do průměru a vše vypadalo, že utkání může rozhodnout jediná branka.

Dvacet minut před koncem zápasu dokázal odcentrovat Biraghi a Giovanni Simeone hlavou překonal brankáře Donnarummu. Milán byl blízko další porážce, ale na Stadio Artemio Franchi dokázal rychle odpovědět. Sportiello pouze vyrazil střelecký pokus hostů a dorážející Hakan Calhanoglu srovnal na 1:1. Zbytek utkání už se jen dohrával. Sudí Banti ještě nastavil čtyři minuty, ale ani během nich se žádné rozuzlení nekonalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele