2. kolo
27.08.2017 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Milán - Cagliari Calcio 2:1

Hodně vydřené vítězství si připsalo AC Milán. Cagliari bylo minimálně vyrovnaným soupeřem, neli lepším, avšak rozhodla individuální kvalita španělského křídelníka Susa, který první branku připravil a druhou vsítil z přímého kopu sám.

Milán se nacházel ve skvělé formě, vyhrál dosud všechna soutěžní utkání, aniž by přitom inkasoval a navíc doma hostil velice oblíbený tým z Cagliari. Vše šlo jako na drátkách, už v 10.minutě si pohrál s Capuanem Suso a jeho přesný centr na zadní tyč umístil do branky Cutrone. Kdo ale následně čekal další převahu Milána, byl nejspíše v šoku. Byli to totiž hosté, kdo převzal veškerou iniciativu a od tohoto momentu si Rossoneri koledovali o vyrovnání. Ve 22.minutě utekl domácí obraně Sau a Donnarummu zachránila tyčka! To bylo první velké varování, které však AC vůbec nedbalo. Ve vápně Rossoneri to několikrát hodně hořelo, ale nutno podotknout, že šanci měli i domácí. Borini po rychlém úniku tvrdě zakončil a zasahovat musel golman Cragno.

Cagliari pokračovalo ve snažení i po změně stran a hra AC byla nadále velmi laxní. A nakonec to nemohlo dopadnout jinak, než zaslouženým vyrovnáním. V 57.minutě Donnarumma dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec přihrál Kessiému, který v obležení ztratil balón a nakonec do naprosto rozhozené defenzívy udeřil Joao Pedro!

Bylo na Milánu jak se s nastálou situací vypořádá, Kessié si zkoušel vymodlit pokutový kop, ale sudí zůstal neoblomný. AC sice přeci jenom začalo více kontrolovat hru, ale do koncovky se nedostávalo. Až v 70.minutě měl možnost volného přímého kopu z ideální vzdálenosti Suso a precizní ranou vrátil vedení na domácí stranu. Montellovi svěřenci ale ještě neměli vyhráno, zvláště když sudí nastavil předlouhých devět minut. Cagliari se tlačilo do vápna, ovšem domácí nakonec s vypětím všech sil výsledek ubránili.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

A to mi pořád suso pocitově nějak nesedí a viděl bych místo něj někoho jiného, ale musím přiznat, že je prostě dobrý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele