34. kolo
21.04.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AC Milán - Benevento Calcio 0:1

Benevento se pomalu stává milánskou noční můrou. Ponížení z prosince nabralo ještě hrozivějších rozměrů. Nováček a takřka jistý sestupující vyhrál na San Siru 1:0 a pro AC Milán to zřejmě znamená definitivní konec nadějí na Ligu mistrů. Senzační výhru vystřelil v prvním poločase Iemmello.

AC Milán navíc hazarduje i s účastí v Evropské lize. Benevento bylo soupeřem Milána v době, kdy se ho chopil Gennaro Gattuso a fanoušci měli ještě v živé pamětí senzační vyrovnání na 2:2, které zařídil brankář Alberto Brignoli.

Sobotní zápas na San Siru před zraky 82 tisícovek diváků byl jiný a měl být jasnou záležitostí domácích Rossoneri. Gattusovi svěřenci začali dobře a už v 5. minutě zazdil obrovskou šanci André Silva, který zblízka napálil jen gólmana hostí. Benevento vsadilo na konsolidovanou obranu a spoléhalo na rychlé protiútoky. Nicméně nováček se svého slavnějšího soka vůbec nezalekl a po půlhodině hry mu připravil nemilé překvapení. Violla našel skulinku uprostřed milánské defenzívy a kolmicí vyslal do šance na hranici ofsajdu číhajícího Pietra Iemmella, který samostatný únik na Donnarummu zvládl. Opařený Milán se marně pokoušel ještě do poločasu srovnat stav, na víc než střely z dálky se nezmohl.

Gennaro Gattuso nejspíše musel o přestávce hodně zvednout hlas a krátce po změně stran poslal na plac Španěla Susa, který měl rozhýbat zkoprnělou ofenzívu. Benevento se pochopitelně zatáhlo a zuby nehty bránilo. Po hodině hry pomohla hostům štěstěna, protože rána Kessiého skončila na břevně! V 74. minutě spálil Milán další tutovku. Na zadní tyči hlavičkoval Cutrone, přičemž Puggioni skvěle vyrazil a následnou dorážku Bonaventury zajistil Tosca.

Čas byl ale pro Milán neúprosný. V závěrečné desetiminutovce hráli Rossoneri v početní převaze, neboť Diabaté fauloval Bonucciho a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Jenže obětavé Benevento dál bránilo s vypětím všech sil. V dlouhém nastaveném čase ještě vzplály emoce, ale co je důležité, že nováček Serie A senzační vedení na San Siru udržel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
LeonardoUžoa

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
bruchy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele