38. kolo
20.05.2018 18:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

AC Milán - ACF Fiorentina 5:1

Šesté místo obsadil v letošním ročníku Serie A AC Milán. V závěrečném kole předvedl dobrý výkon a doma deklasoval Fiorentinu 5:1. Hlavní hvězdou byl turecký záložník Hakan Çalhanoğlu, který měl prsty hned ve čtyřech brankách. Dva zásahy si připsal i mladý Patrick Cutrone.

Dost možná to byl nejlepší domácí výkon pod trenérem Gennarem Gattusem. Škoda jen, že Milán zbytečně ztrácel s týmy ze spodku tabulky, jinak se mohl klidně ucházet o Ligu mistrů. AC Milán začal hodně aktivně a Fiorentina se okamžitě ocitla pod tlakem. V první šanci si vylámal zuby na Sportiellovi Frank Kessié a v té další neuspěl někdejší hráč Violy Nikola Kalinić. Rossoneri své příležitosti nevyužili a Fiorentina udeřila prakticky z první šance, kterou měla. Chiesa ve 20. minutě vysunul Giovanniho Simeoneho, který krásným obloučkem překonal Gigiho Donnarummu. Jenomže Viole vydrželo vedení pouhé tři minuty. Hakan Çalhanoğlu se postavil k volnému přímému kopu a pěknou ranou k tyči překonal Sportiella.

Çalhanoğlu hrál skvělé utkání a ve 42. minutě se postaral o další zásah Milána. Bránícího Oliveiru doslova umotal a pak přihrávkou našel Patrika Cutroneho, který hlavou otočil výsledek. Dobře naladěný Milán pokračoval v ofenzívě i po změně stran a hned ve 49. minutě hlavičkoval zblízka Cutrone a Nikola Kalinić dorážkou zvýšil na 3:1.

Fiorentina se sesypala a Milán toho využil. Po další parádní přihrávce Çalhanoğlua střílel úspěšně na přední tyč Cutrone a už to bylo 4:1. Hosté už po hodině hry využili všechna střídání, takže nemohli na ofenzivní smršť domácích jakkoliv reagovat. Čtvrthodinu před koncem se odhodlal k odvážnému sólu i Giacomo Bonaventura a Sportiello inkasoval popáté. I v Bonaventurově gólu měl prsty nejlepší hráč na hřišti Çalhanoğlu.

AC Milán zvítězil 5:1 a pojistil si šesté místo, Fiorentina bude v příští sezoně v pohárové Evropě chybět.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele