33. kolo
23.04.2017 12:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Milik zachránil pro Neapol alespoň bod

Neapol doufala ve tři body na půdě Sassuola, ale nakonec se musela spokojit jen s jedním. A i o ten musela pořádně zabojovat, protože branky Berardiho s Mazzitellim poslaly do vedení domácí ekipu.

První poločas na půdě Sassuola byl na branky hodně chudý a nenabídl ani jednu. Dramatické momenty i gólové akce si ale diváci mohli vychutnat alespoň v poločasu druhém, protože gam padly hned čtyři góly. Pro druhou Neapol se utkání začalo vyvíjet velmi dobře, neb ji do vedení poslal Dries Mertens.

Jenže domácí se nevzdali a díky velmi dobrému napadání využili několika málo chyb hostí a Berardi s Mazzitellim zařídili pro Sassuolo vedení. To však nakonec rovněž nevydrželo, protože střídající kanonýr se po pouhých třech minutách na hřišti prosadil a srovnal na konečných 2:2. Neapol tak nevyužila dřívější termín a náskok druhého AS se zítra může zvýšit. Pro Sassuolo je naopak bod velmi cenným výsledkem.

V prvních minutách vlastně nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo jednat o nějakou přestřelku. Sassuolo se vydalo do několika nesmělých útoků a většina aktivity se očekávala spíše od Neapole. Ta se musela bránit několika útokům vedeným převážně Antoninem Ragusou, zatímco na straně hostí vyčníval Dries Mertens. Ale mnoho šancí neměli, protože oba celky se spoléhaly na ráznou obranu.

Na první vážnější situaci jsme museli čekat víc než třicet minut. José Callejón dostal těžký míč na pravou stranu vápna a jen těžko mohl zakončit lépe než do boční sítě. Pak se zastřeloval Lorenzo Insigne, který pálil hodně tvrdě, jenže brankář Andrea Consigli vše zvládl. Neujala se ani střela Driese Mertense, na poslední chvíli pak obránci Neroverdi uťali průnik Marka Hamšíka.

Trenér Eusebio Di Francesco nebyl spokojený s tím, jak se jeho hráči prezentují. Stáhl proto Defrela s Pellegrinim, dvě tradiční opory. Nahradil je Mazzitellim a Matrim. Byla to ale Neapol, které se dařilo víc. Dries Mertens pronikl do vápna a tam ještě neuspěl. Neapol pak spustila kombinační akci, která skončila až ve vápně u nohou Marka Hamšíka. Slovenský kapitán byl nepříjemně tísněn, ale přesto dokázal vypálit těsně mimo.

O pouhou minutu později už to Neapoli vyšlo. Jose Callejón vystartoval do vápna, na jeho straně nacentroval před bránu a tam našel Driese Mertense. Ačkoli belgický útočník patří mezi nejnižší hráče ligy, nijak mu to evidentně nebrání v přesném zakončení hlavou - 1:0.

Za sedm dalších minut vyrobil neuvěřitelnou hrubku Marek Hamšík, kerý chěl hlavičkou na brankáře uklidnit hru. Jenže nepočítal s tím, že před bránou si toho všimne také Domenico Berardi, který jeho hlavičku s díky převzal a po obejití brankáře Reiny také zakončil!

Po hodině hry dostal šanci na vyniknutí opět Dries Mertens, tentokrát ze standardní situace. Jenže jeho velmi dobrý pokus zastavilo břevno! A nebyl to jediný případ, kdy Sassuolo zachránila branková konstrukce. Do tyče pálil z kroku také Lorenzo Insigne, přičemž Mertens pak fauloval brankáře Consigliho.

Deset minut před koncem utkání zahrávalo standardní situaci také Sassuolo. Brankář Reina ještě první třelu z boku vyrazil, ale Matri vrátil míč do ohně. Tam si jej našel záložník Luca Mazzitelli, který z první prostřelil brankáře Reinu a Neroverdi vedli!

Na nepříznivý stav reagoval trenér Maurizio Sarri střídáním Milika, který dostal pár posledních minut. A vrchovatě je využil, protože po čtyřech minutách k němu po standardní situaci propadl míč, Milik si jej zpracoval na hrudi a prostřelil brankáře Consigliho! V samém závěru se Neapol hodně zlobila na sudího Damata, který měl podle jejich názoru potrestat Cannavara za hru rukou, ale výsledek se už nezměnil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Eldarion

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele