37. kolo
21.05.2017 15:00 CET
6 : 2
(4:1)

Reportáž

Sassuolo deklasovalo Cagliari šesti zásahy

Sassuolo bude na dnešní odpoledne ještě hodně dlouho vzpomínat, zatímco hostující Cagliari by na tuto noční můru chtělo co nejrychleji zapomenout. OD místních Neroverdi totiž dostalo šest branek a po zásluze odjíždí na Sardinii jako spráskaný pes.

Sassuolo se chtělo se sezonou a domácím prostředím rozloučit stylově a povedlo se mu to možná lépe, než by trenér Di Francesco doufal. O výsledek se podělili Magnanelli, Berardi, Politano, Sensi, Iemmello i Matri a Sassuolo je nyní na 11. místě. Cagliari dnes skórovalo dvakrát, díky trefám Saua a Ioniţy, ale těžko z toho bude mít radost. Po výsledku utkání se nachází na 13. místě.

Ale vezměme ten gólostroj od začátku. Už v sedmé minutě se po tlaku dostalo Sassuolo do vedení, když kopalo rohový kop. Balon přímo od praporku zamířil na nohu Francesca Magnanelliho, který z první pálil po zemi k tyči a trefil se přesně - 1:0 pro Neroverdi.

O pouhých pět minut později vyrobil obrovskou hrubku brankář hostí Rafael. Míč mě u svých kopaček, ale dlouho se rozmýšlel, komu jej pošle. Když se k němu začali soupeři stahovat, práskl balonem kamsi před sebe, jenže tím mužem, který balon sebral, byl Domenico Berardi. Mladý talent ihned poslal balon do sítě a sledoval potupný výraz Rafaelův.

A aby se Cagliari nestačilo vzpamatovat, rovnou o minutu později se přidal další gól. Mladý záložník Stefano Sensi ukázal skvělý přehled na hřišti, když nahrál do běhu Matteu Politanovi. Někdejší křídelník z řad AS Řím si postrčil míč do středu a nekompromisní ranou propálil ve před sebou! Psala se teprve 13. minuta a Cagliari už bylo na odpis.

Hosté přesto nesložili zbraně a například hlavička Marca Borriella z vápna měla gólové parametry. Za zvýšený tlak bylo Cagliari odměněno, když Mauricio Isla našel krásným pasem Marca Saua a ten hlavou překonal brankáře Andreu Consigliho - 3:1.

Sassuolo ale nehodlalo sledovat, jak hosté otáčejí výsledek utkání ve svůj prospěch. Na hraně vápna sudí Nasca pískal faul, k míči se postavil Stefano Sensi a z úhlu možná trochu překvapivě prostřelil brankáře Rafaela, který už začínal mít fotbalu dost - 4:1.

Druhý poločas také nabídl několik zajímavých šancí. Nejprve hostující obránce Fabio Pisacane napálil z první břevno! Na opačné straně se po další standardní situaci domácí dožadovali odpískání ruky Marca Borriella, na což sudí kývl. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Pietro Iemmello, který se nemýlil a připsal si pátou branku dnešního utkání na své konto.

Ani Cagliari ale ještě neřeklo "dost". Cagliari vybojovalo volný přímý kop. Centr z něj našel přímo hlavičku Artur Ioniţy, který se nemýlil a snížil. Rozdíl byl ale pořád dost strašidelný. A v 90. minutě to nebylo lepší, protože střídající veterán Alessandro Matri stál na správném místě, aby sám před bránou zakončil rychlou akci domácích. Obrana soupeře naprosto rozebrána, šestý gól na světě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele