35. kolo
07.05.2017 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

US Sassuolo - ACF Fiorentina 2:2

Body se dělily v Sassuolu, kam zavítala bojovat o evropské poháry Fiorentina. Nepříliš záživný první poločas vystřídala o poznání líbivější druhá půle a především závěr zápasu byl hodně zajímavý. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a nakonec se zastavilo na výsledku 2:2.

V první velké příležitosti se ocitli domácí fotbalisté. Adjapong ze střední vzdálenosti vypálil a Tatarusanu měl plné ruce práce, aby balón vyrazil do břevna. Sassuolo bylo i nadále lepší a Fiorentina se spíše bránila. Hosté srovnali hru až postupem času a ve 33. minutě byli blízko vedoucí brance. Adjapong ve vlastním vápně "fauloval" Bernardeschiho a sudí odpískal pokutový kop. Bylo to špatné rozhodnutí, protože Bernardeschi celou situaci přihrál. Každopádně spravedlnosti bylo učiněno za dost. Kalinić si na Consiglim vylámal zuby a neuspěl ani z následné dorážky. Nicméně Fiorentina se i tak dostala do vedení. Borja Valero vymyslel pěkný pas za obranu a Federico Chiesa si ho zpracoval hrudí a neomylně zakončil.

Sassuolo mělo několik šancí na vyrovnání. Tu největší v 52. minutě, kdy se opřel do míče Sensi a Tatarusanu předvedl vynikající zákrok. V 69. minutě došlo k dalšímu klíčovému okamžiku zápasu a bohužel i k dalšímu selhání sudích. Bernardeschimu nebyl uznán gól pro ofsajd, nicméně o žádný se nejednalo, takže branka měla platit. A místo stavu 2:0 následně přišlo vyrovnání. Rodríguez fauloval ve vápně Berardiho a Neroverdi měli možnost pokutového kopu, navíc obránce hostů uviděl druhou žlutou kartu, takže musel předčasně do sprch. Matteo Politano penaltu proměnil a srovnal na 1:1.

Tímto ale zápas nekončil. Závěrečná desetiminutovka přinesla ofenzivní podívanou a taky tolik očekávané góly. Pět minut před koncem se hlavičkou z malého vápna prosadil Pietro Iemmello a domácí otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Ze tří body se ale nakonec neradovali. Ve 4. minutě nastavení předvedl krásný obstřel Federico Bernardeschi a svojí trefou zařídil konečnou remízu 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele