27. kolo
05.03.2017 15:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese obralo Juventus, ten získal jen bod

Velké překvapení kola se zrodilo v Udine, kde domácí Zebry obraly o body Juventus. Turínský velkoklub musel dotahovat skóre, protože jako první se prosadili domácí. Duván Zapata překonal brankáře Buffona, na což musel alespoň vyrovnáním reagovat obránce Leonardo Bonucci.

Udinese dnes bylo jasným outsiderem, takže nemělo co ztratit. Před brankářem Karnezisem působili Widmer, Danilo, Felipe a Samir, o ofenzívu se starali převážně De Paul, Zapata a Perica. Juventus vsadil na kvalitu a zkušenost, v záložní řadě nastoupili Khedira s Pjanićem. Trenér Allegri nic neriskoval a nasadil ofenzivní smršť v podobě hráčů jako Cuadrado, Dybala, Mandžukić a Higuaín.

Stará dáma se od prvních minut ukazovala v dobrém rozmaru a po deseti minutách se musel ukázat brankář Karnezis dobrým zákrokem. Z hranice šestnáctky jej tvrdou ranou vyzkoušel mladý Argentinec Paulo Dybala, ale na řeckého protihráče si nepřišel. Po centru od beka Alvese se k hlavičce dostal Mario Mandžukić, jenže jeho chabé zakončení brankář Karnezis nepodcenil.

Ani Udinese neskládalo zbraně a umělo zahrozit. Fofana odcentroval na zadní tyč, kde byl Jakub Jankto, který ještě sklepával míč pod sebe. Duván Zapata ale balon nezpracoval ideálně a k zakončení se nedostal. Když to vyšlo Fofanovi, pokazil mu radost ofsajd. Brankář Buffon ale rychle chápal, že jej nečeká snadné utkání. Musel likvidovat rány Fofany a Zapaty, což pro něj nebylo lehké.

Po třiceti minutách unikal Juventus po straně a obránce Samir tečoval centr Alvese. Zasáhl míč rukou, leč sudí Damato to neposoudil jako úmysl, za který by pískal penaltu. A vzápětí se Udinese prosadilo. Po straně se do vápna vřítil mladý útočník Duván Zapata, který se nedal odstavit ani Bonuccim. Pak mu stačilo jen pořádně zamířit a prostřelit brankáře Gigiho Buffona - 1:0 pro Zebry!

Pět minut před koncem poločasu se zranil Seko Fofana a musel být nahrazen Emmanuelem Baduem. Pro Juventus to byl velký šok, který ale musel ve druhém půli vyřešit, pokud chtěl nějaké body. Udinese ale neplánovalo zaparkovat před Karnezisem autobus a dál útočilo. Do střely Emila Hallfredssona z hranice šestnáctky skočil obránce Chiellini. Toho pak coby zraněného nahradil stoper Benatia.

Po hodině hry se Juventus konečně dočkal vyrovnávací trefy, vyšla mu ojedinělá standardní situace. Argentinec Paulo Dybala zahrával centr z pravé strany. Na jeho centr na zadní tyč si naběhl obránce Leonardo Bonucci a krásně zakončil povedenou akci Staré dámy - 1:1 a na Stadio Friuli se začínalo od začátku.

O pouhé dvě minuty se mohlo Udinese opět ujmout vedení, a to ze stejné situace, z jaké inkasovalo. Obránce Danilo, který byl adresátem centrovaného míče, však napálil hlavou jen tyč za zády brankáře Buffona! Po dalším rohovém kopu hostí se dostal k hlavičce Leonardo Bonucci, jenže tentokrát mířil mimo. Unaveného Juana Cuadrada na posledních 15 minut vystřídal Chorvat Marko Pjaca.

Deset minut před koncem ukázal zkušený Leonardo Bonucci své kvality i v obraně, když čelil jako poslední stoper dvojici Zapata - Jankto. Celou situaci ale perfektně zvádl, když včas vystihl nahrávku Zapaty na českého záložníka! Následně pak Bonucci v samém závěru pálil poměrně zajímavou ránu, jenže do její cesty obětavě skočil střídající Badu. Juventus tak bere jen bod, zatímco domácí si připisují cenný výsledek.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele