27. kolo
05.03.2017 15:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Belotti hattrickem zničil Palermo, to dál klesá

Andrea Belotti má za sebou další parádní odpoledne. Jeho Turín vyhrál, on se dostal na čelo tabulky střelců a potvrdil slova odborníků o tom, že je momentálně nejlepším italským střelcem. Díky jeho třem gólům se Býci mohou radovat ze snadného vítězství nad oslabeným Palermem, které naopak čeká ještě hodně velký boj o čest.

Turín spoléhal napřílad na poměrně mladou zálohu, v níž jsme od začátku mohli vidět trojku Gustafsson, Lukić, Baselli, ale největší zbraní měl být ve formě hrající Ital Andrea Belotti. Na opačné straně s ním zápolil střelec Nestorovski, kterého podporovali například Čočev, Henrique nebo Balogh. Generační rozdíl pak byl patrný také v bráně. Proti Hartovi se postavil mladíček Pošavec.

Od prvních minut bylo jasné, kdo bude pánem tohoto střetu. Gustafsson se propracoval ke střele na hraně vápna, ale brankář Pošavec zakročil. Hodně dravý Turín byl lepší v rychlosti i napadání, Palermo naopak působilo dojmem týmu, který se příliš bojí a vlastně neví, co si má s míčem počít. Po brejku Belottiho musel dvarát zasahovat obránce Rispoli, který likvidoval rány Boyého s Lukićem.

Po třiceti minutách se konečně skóre měnilo, i když ne tak, jak by vývoj zápasu napovídal. Jasně lepší a aktivnější Turín totiž inkasoval, rychlý protiútok Palermu vyšel na jedničku. Andre Rispoli potáhl míč a krásnou ranou překonal brankáře Joea Harta - 1:0 pro hostující Palermo.

To Býci nečekali a až do konce první půle nedokázali na inkasovanou branku adekvátně reagovat. Po centru od Zappacostytrefil mladík Baselli jen boční síť. Mnohem lepší náladu měli fanoušci Granaty ve druhé půli. Nejprve nevýrazného Boyého vystřídal Adem Ljajić. Pak se na hřišti ukázal také Maxi López, který ještě zhoršil situaci obráncům Palerma.

Nevýrazného Iaga Falquého pak vystřídal ještě rychlík Juan Iturbe, který byl konečně tím správným žolíkem. Jeho centr od rohového praporku totiž do sítě dopravil Andrea Belotti a Turín konečně srovnal! A Turín pokračoval v krasojízdě. O pouhé tři minuty později Ljajič odcentroval za obranu soupeře, kde zůstal Andrea Belotti nepříliš pokrytý. Belotti míč sledoval a z voleje jej uklidil za záda Pošavece - 2:0!

Za další dvě minuty si Palermo svou situaci ještě více zkomplikovalo, když Balogh dojel protihráče a po druhé žluté kartě šel z kola ven. A Turín opět trestal. Dnes skvělý výkon korunoval třetí brankou Andrea Belotti, který dostal po standardní situaci další parádní pas Ljajiće a opět se na zadní tyči nemýlil! A to ještě v samém závěru neproměnil ve svou čtvrtou branku centr od Barrecy. I tak ale zářil dostatečně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele