37. kolo
20.05.2017 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Neapol si pohrála s Fiorentinou a dál sní o druhém místě

Neapol bez větších potíží přehrála Fiorentinu, která zejména v obraně naprosto propadla. Dvě branky jí dal Dries Mertens a po jedné Lorenzo Insigne s obráncem Koulibalym. Ani trefa Iličiće mnoho neznamenala.

Neapol na dálku soutěží s AS Řím o druhé místo a dnes chtěla reagovat na výhru Římanů stejným způsobem. Fiorentina se musela bát především její touhy vyhrát, kreativity a ofenzivní síly. Ta byla patrná i ze základní sestavy, protože trenér Sarri vyslal na hřiště trio Callejón, Insigne a Mertens, navíc se do základní sestavy postavili také slovenský kapitán Marek Hamšík s polským talentem Zielińskim.

Fiorentina pomalu končí ligovou sezonu bez vzrušení, protože na poháry se jí opět nepovedlo dosáhnout. Větší naděje s dost možná novým trenérem tak fanoušci upínají na letní přestupové období. Dnes ale chtěli vyloupit San Paolo a trenér Sousa k tomu využil schopností Tomoviće, Gonzala, Badelje, Cristofóra, Bernardeschiho nebo Iličiće s Kalinićem.

Od prvních minut ale Neapol jasně ukazovala, kdo že bude kontrolovat hru a udávat její tempo. Lorenzo Insigne ještě nebyl po své akci úspěšný, ale z rohového kopu už se Neapol prosadila. Už v osmé minutě hlavičkoval pas od rohového praporku Marek Hamšík do Tatarusanua, který však míč vyrazil jen ke Kalidouovi Koulibalymu - 1:0 pro Partenopei.

O chvíli později se do skvělé šance dostal rychlík Dries Mertens, který pelášil z dohledu stíhajících obránců Violy, jenže brankář Tatarusanu jej dostal svým vyběhnutím trochu z úhlu. Belgický útočník tak už pálil vedle. Po pětadvaceti minutách se Dries Mertens dostal do další šance, tentokrát však volil střelu. I s pomocí teče se mohl málem radovat z branky, jenže místo rumunského brankáře zasáhla spojnice!

Zas tak moc to Neapoli vadit nemuselo, protože proti nevýrazné Fiorentině na poli dominovala. A brzy se dočkala další trefy, neboť deset minut před koncem první půle obrana Violy zapomněla na volného Lorenza Insigneho, který si míč v klidu zpracoval a poslal jej k tyči - 2:0 pro Sarriho jedenáctku.

A tím vlastně končil první poločas, protože do jeho konce už domácí dokázali udržet míč na svých kopačkách a soupeře z Toskánska nepustili k ničemu výraznému. Do druhé půle chtěla Viola vyrazit mnohem aktivněji a málem se to povedlo Federicu Bernardeschimu, který se hnal do vápna za dlouhým míčem, leč jeho zakončení v pohodě kryl zkušený Pepe Reina.

Aby Viola podpořila svůj nárok na body, vyslal trenér Paulo Sousa do hry mladému štírka Tella, jemuž uvolnil místo nevýrazný Cristofóro. Ani Tello ale nebyl zrovna terno a Neapol ho do rozběhu nijak nepouštěla. Naopak hosté znovu chybovali v rozehrávce a darovali Neapoli další branku. Brankář Tatarusanu po rohovém kopu neudržel míč pod svojí kontrolou a z otočky dorážející Dries Mertens se nemýlil - 3:0.

Nevzdali se samozřejmě ani hosté, kteří chtěli za každou cenu s výsledkem něco udělat. Po hodině hry to vyšlo Josipu Iličićovi, který dostal míč do běhu. Na hraně vápna se zbavil jednoho obránce a přes druhého poslal balon přesně k tyči - 3:1 a Viola dostala naději.

Neapol ale žádné další překvapení nebo snad zdramatizování dovolit nechtěla a ihned po inkasované brance se znovu vrhla do útočení. Slovenský kapitán Marek Hamšík táhl postupný útok Neapole a rozhodl se pro přízemní ránu. Tu sice ještě Rumun v hostující brance vykryl, jenže balon vyrazil jen k nohám dobíhajícího Driese Mertense - 4:1 pro domácí mužstvo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Houfi

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele