11. kolo
30.10.2016 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

SS Lazio - US Sassuolo 2:1

Laziu se povedlo nakonec zdolat hodně nebezpečného soupeře, kterým bylo dnes odpoledne Sassuolo. Po celou první půli jsme sice na branky čekali, ale po změně stran se Lazio dvakrát trefilo. Na branky Luliće a Immobileho sice odpověděl Defrel, leč více branek už Lazio neinkasovalo.

Lazio začalo doma hodně aktivně a po nahrávce od Felipeho Andresona se zastřeloval obránce Radu. Jeho rána byla zablokována, takže si brankář Andrea Consigli mohl na chvíli odpočinout. Felipe Anderson se dostal z pravé strany až k vápnu Sassuola, jenže celá akce skončila jen nepřesným rohovým kopem. Sassuolo kontrovalo několika akcemi, z nichž ale přesná nebyla ani jedna.

Stefano Sensi se dostal k odraženému míči ve vápně Lazia, ale jeho střela mířila mimo branku Marchettiho. Felipe Anderson se snažil natlačit do vápna, ale v souboji se stoperem Acerbim upadl. Sudí však penaltu správně nepískal. Následně se zastřeloval mladý záložník Lorenzo Pellegrini, ale ani jeho pokus z větší vzdálenosti nemohl brankáře Marchettiho nijak výrazně ohrozit.

Nástup do poločasu druhého se mnohem lépe povedl domácímu Laziu. Biancocelesti rozehráli rychle pohlednou akci, mladý střelec Keita Balde Diao potáhl míč k vápnu a v něm našel skvěle nabíhajícího Senada Luliće. Brankář Andrea Consigli už byl překonán, takže pohotový obránce Lulić vlastním tělem dostal balon do prázdné brány - 1:0 pro domácí barvy.

O pouhých pět minut Lazio dalo další branku a nedovolilo hostím příliš mnoho času na rozkoukání. Rohový kop poslal Felipe Anderson na střed vápna, tam jej hlavou přizvedl obránce Radu a balon nakonec doputoval k volnějšímu Ciru Immobilemu. Zkušený útočník byl prakticky sám a snadno balon dostal do sítě - 2:0 pro domácí a Sassuolo bylo na řadě. Zatím se mu především v útoku nedařilo.

Hosté ihned zareagovali a do hry přišel útočník Alessandro Matri. Jeho absence se ihned projevila, protože o pouhou minutu později Sassuolo snížilo. Po přihrávce Politana se dostal do střelecké pozice francouzský útočník Grégoire Defrel a tomu jak známo stačí málo. I přes padajícího obránce dokázal prostřelit brankáře Federica Marchettiho a hosté měli ještě více než půl hodiny na to, aby s výsledkem něco udělali.

To se jim sice nepovedlo, ale aktivitou přesto hýřili. Matteo Politano rozehrál z pravé strany a míč posadil na hlavu Alessandra Matriho, který však nebyl úspěšný. Do střelecké pozice se prodral také obránce Senad Lulić, jenže jeho rána mířila těsně vedle. Už v nastaveném čase celého utkání Felipe Anderson rozehrál rohový kop s nadějí, že rozdíl bude ještě vyšší. Jenže to se nestalo, protože Lazio faulovalo. Přesto slaví cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-o

Reagovat
Eldarion

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele