35. kolo
07.05.2017 15:00 CET
7 : 3
(5:1)

Reportáž

SS Lazio - UC Sampdoria 7:3

Panečku, to byl zápas. Na Stadio Olimpico v Římě nakonec padlo deset branek, z toho sedm do janovské sítě. Pravdou je, že utkání hodně ovlivnilo vyloučení Milana Škriniara, byť bylo zcela zasloužené. Oslabená Doria nestíhala a nakonec dostala řádně napráskáno.

Sampdorii se utkání hrubě nevyvedlo, zejména první poločas, který následně udál ráz celému zápasu. Hosté poprvé inkasovali už ve 2. minutě, kdy obrana nestihla náběh Keity a ten ukázal, proč je tolik žádaným zbožím. Nekompromisně zakončil a Puggioni neměl nárok. Sampdoria sice mohla vyrovnat, když Schick skvěle připravil gólovku pro Quagliarellu, ovšem zkušený forvard neuspěl. Pak přišla 18. minuta a hra Sampdorie dostala těžký knock-out. Milan Škriniar zezadu ve vlastním vápně nepochopitelně zfauloval Keitu a následovala série trestů: vyloučení Škriniara, pokutový kop a obdržený gól. Škriniar možná chtěl zastavit Keitu, ale musel moc dobře vědět, co bude následovat. S penaltou se vůbec nemazlil Ciro Immobile a Lazio už vedlo 2:0 a zápas mělo parádně rozehraný.

Bohužel vyloučení Škriniara "odskákal" Patrick Schick, který uvolnil místo novému obránci Reginimu. I v oslabení dokázali Námořníci překvapivě udeřit, pohlednou akci zakončil do prázdné branky Karol Linetty. Ale Lazio si vzalo dvougólové vedení okamžitě zpátky, byť s trochou štěstí. Rohový kop se odrazil k Hoedtovi, od kterého skončil balón v síti. Následně neuběhla ani minuta a Lazio kopalo penaltu číslo dvě. Luliče fauloval nový muž na hrací ploše Regini a Puggioniho tentokrát z puntíku překonal Felipe Anderson. A to stále ještě nebylo všechno. Před koncem poločasu se dostal za hranicí vápna k placírce sváteční střelec stoper De Vrij a bylo to už 5:1!

Lazio pokračovalo v demolici Námořníků i po změně stran. Po centru Patricka se z malého vápna hlavou prosadil Senad Lulič a bylo to 6:1. V 70. minutě už to bylo se Sampdorií hodně ošklivé a zavánělo to velkou ostudou. Na dobrou kolmici si naběhl Ciro Immobile a Puggioni lovil míč ze své sítě posedmé.

Z pohledu Sampdorie ještě došlo ke korekci. Dlouhý pas za obranu obdržel Quagliarella a dal na 2:7 z pohledu hostů. Také Sampdoria nakonec měla možnost pokutového kopu. V nastavení byl faulován Torreira a na konečných 3:7 snížil Fabio Quagliarella.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele