28. kolo
13.03.2017 20:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Lazio Řím v samém závěru potrestalo turínské snahy

Lazio i díky perfektnímu závěru a podařeným střídáním pokořilo hostující Býky a v pondělní dohrávce zvítězilo 3:1. Andrea Belotti vyšel naprázdno, prosadili se domácí Immobile, Keita a Anderson.

Pondělní dohrávka 28. kola italské Serie A nabídla hodně zajímavý a emotivní duel mezi dvěma týmy, které chtějí za každou cenu do pohárů. Mnohem lepší pozici nyní mají domácí Římané pod vedením trenéra Inzaghiho, které ale dnes večer nečekalo nic snadného. Lazio dostalo těžký úkol zastavit Andreu Belottiho, který hraje v ohromné formě a táhne turínské Býky.

Oba trenéři proto nasadili to nejlepší, co měli k dispozici. V domácím dresu jsme viděli Immobileho, Felipeho Andersona, Bigliu nebo Milinkoviće-Saviće s Bastou a de Vrijem. Hosté se kromě Belottiho spoléhali také na Benassiho, Baselliho, Morettiho, Harta nebo dvojku někdejších Římanů Ljajiće s Iturbem. Pro ně byl dnešní večer vzpomínkou na derby, zatímco na opačné straně barikády zase na působení v Turíně vzpomínal Ciro Immobile.

Poté, co stadionem zazněla hymna Serie A zvaná "O Generosa", se do sebe oba týmy pustily. Právě Immobile se dvakrát za prvních deset minut dostal do zakončení, jenže poprvé nedosáhl úplně ideálně na míč a podruhé pálil mimo. Lazio spíše obléhalo pokutové území svého soka a snažilo se najít skulinku v jeho zatím dobře pracující obraně.

Na trávníků bylo kromě emocí brzy také mnoho hráčů z obou táborů, kteří se svíjeli kratší či delší dobu v bolestech. Oba týmy si nic nedarovaly a muselo je utkání hodně bolet. Sudí Paolo Silvio Mazzoleni ale nechával oběma týmům v oblasti střetů poměrně volnou ruku a pískal až poté, co hráč strávil nějakou chvíli ve styku s pažitem. Tvrdou hru odnesl už po pětadvaceti minutách obránce Stefan Radu, který odkulhal za postranní čáru a byl střídán Lukakuem.

O chvíli později kroutil Juan Iturbe míč ze standardní situace na zadní tyč, jenže Andrea Belotti z respektu k tyči nezakončil. Na opačné straně vzápětí předvedl Parolo patičku na rozeběhnutého Immobileho, jenže jeho slabý pokus Rossettini ve spolupráci s Hartem zabezpečil. Zatímco Turín spoléhal spíše na rychlé protiútoky, Římané se usadili před vápnem svého soka a dominovali v kombinaci.

Několikrát se jim podařilo uzamknout Turín před Hartem, jenže ani tlak ze závěru poločasu jim gól nepřinesl. K závěru první půle se vpřed vrhl Adem Ljajić, který prošel domácí obranou. Jenže jeho zakončení bylo mnohem horší, neboť mladý Srb pálil hodně mimo! Do druhého poločasu si oba trenéři přichystali po jedné změně, ale obraz hry se chvíli neměnil.

Deset minut po změně stran však Lazio zabralo a brzy se dočkalo odměny. Nejprve Lukaku pronikl do vápna a našel v něm Parola. Jeho ránu ale zastavila tyč! Biancocelesti se však nevzdávali a o pouhou minutu později Hart už nemohl stačit na dorážku pohotového Cira Immobileho - 1:0.

Po hodině hry marného turínského snažení a nepříznivéh stavu sáhl trenér Mihajlović ke změně. Ljajiće nahradil Maxim Lópezem a doufal, že mu blondýn z barcelonské školy přinese štěstí. Doufal asi tak osm minut, protože Wallace pak fauloval rychlonohého Iturbeho a ten zahrával volný přímý kop. Právě na Lópeze si dali obránci Lazia nejmenší pozor, což neměli dělat - 1:1.

To ale nebylo všechno, protože když přišel na hřiště střídající Keita Baldé, Lazio se ujalo otěží. Právě střídající hráč si vzal míč k noze a krásnou ranou obstřelil brankáře Harta! Anglický gólman plachtil vzduchem, ale nedoplachtil. Turín sice dal vše na jednu kartu, jenže to se mu vymstilo. V samém závěru totiž nekompaktní a unavenou defenzívu hostí ještě jednou pokořil Felipe Anderson, který stanovil konečné skóre na 3:1 pro Lazio!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Turín překvapí a obere Lazio o body...... 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Turín překvapí a obere Lazio o body...... 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele