37. kolo
21.05.2017 20:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Inter překvapivě porazil domácí Lazio, to dohrávalo v devíti

Lazio Řím doma přivítalo Inter Milán a na první pohled byl favorit tohoto duelu jasný. Zatímco Lazio dominuje a sídlí na pohárových příčkách, Interu se hrubě nedaří a již osm zápasů nevyhrál. Dnes to ale zlomil, protože otočil vývoj utkání a díky trefám Andreolliho, Édera a pomoci Hoedta slaví tři body.

Osm zápasů bez výhry už značí pořádnou krizi Interu, jehož fanoušci doufají v brzký konec sezony a nové budování kádru s novým trenérem. Aktuální pozice týmu rozhodně není ničím veselým, ale přesto se dočasný trenér Vecchi pokusil o zázrak. Do boje proti Laziu vyslal Murilla, Andreolliho, Nagatoma, Gagliardiniho, Édera, Perišiće nebo Candrevu, zatímco domácí oponovali Albertem, Bigliou, Lulićem nebo Immobilem.

Hlavní roli si pro sebe ale ukradl Keita Baldé, a to v dobrém i špatném slova smyslu. Od začátku utkání táhl ofenzívu Lazia vpřed a dobře kombinoval s Cirem Immobilem. Inter se nemohl dostat k míči a přes silový střed Lazio se mu nedařilo kombinovat na své útočníky. Éder navíc nebyl moc podporován a na hrotu byl osamocen, o což se starali Hoedt, Wallace a de Vrij.

Po sedmnácti minutách se mírný tlak Lazia projevil i na skóre, neboť sudí Di Bello nařídil pokutový kop ve prospěch domácích! K jeho exekuci se postavil právě Keita Baldé a s přehledem peantlu proměnil. Brankář Handanović na dobře umístěnou střelu nedosáhl - 1:0.

Krátce poté se hostům navíc zranil stoper Murillo, který byl nahrazen Davidem Santonem. Po chvíli bojů o míč kolem středového kruhu se najednou Inter dostal přesnou nahrávkou do slibné šance. Rohový kop poslal balon k Perišićovi, který prodloužil za sebe. Tam se ocitl volný a nepokrytý Marco Andreolli, který měl zblízka velmi snadnou úlohu. Brankář Vargić nestihl reagovat a kapituloval.

Aby se náhodou Lazio neodhodlalo k ofenzivnímu nástupu, Inter jen o šest později otočil vývoj zápasu! Dnes nebyl výrazně lepším týmem, ale využíval svých šancí na maximum. Brožovič posílal z hranice šestnáctky přízemní balón přímo do vápna, kde se jej snažil před Vargićem odklidit do bezpečí stoper Wesley Hoedt. Naneštěstí pro domácí si ale balon srazil do vlastní brány!

Těsně před odchodem obou celků do kabin se neprosadilo duo Anderson - Keita, protože druhému jmenovanému byl máván a pískán ofsajd. Nástup do druhé půle zaznamenal několik zákroků za hranou, po nichž následovala žlutá varování. Poté, co Hoedt fauloval Édera, se zkušený střelec sám postavil k volnému přímému kopu. Ten však poslal přes zeď těsně vedle tyče!

Srovnat mohl kanonýr Ciro Immobile. Mladý Ital obdržel přihrávku na hranici šestnáctky, udělal pár kroků s balónem a následně tvrdou střelou poslal balon jen do břevna! O pár minut později se do vápna Interu prohnal Keita Baldé, který se dle názoru sudího rozhodl simulovat pád. A to se Di Bellovi nelíbilo, takže Keitovi udělil druhou žlutou kartu a musel jej vyloučit!

Svou přesilovku Inter ihned využil. Nejprve se po chybě Andersona pokusil prostřelit Vargiće pohotový Éder, který však minul tyč. Patnáct minut před koncem utkání se v pokutovém území do míče opřel Perišić, jehož ránu odrazila domácí obrana jen k nohám Édera. Někdejší hráč Sampdorie Janov si poradil a doklpel míč do brány - 3:1.

To byla samozřejmě pro Lazio už neřešitelná situace,která se mu navíc ještě zkomplikovala. Senad Lulić špatně načasoval skluz a fauloval mladíka Gagliardiniho. Protože už jednu kartu měl, také on skončil v utkání příliš brzo a dvanáct minut čekalo Lazio dvojnásobné početní oslabení. V něm už ale Inter neudeřil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak doufám, že se v létě všechno v Interu otočí k lepším časům

Reagovat
smazaný uživatel

jinak snad po 8 zápasech výhra

Reagovat
smazaný uživatel

no myslím že gabigol by mel jit aspon jeden zapas zkusit stejne je to uz jedno a ja bych ho proste rad videl vic jak 10min ale asi bude zase prednejsi eder nebo palacio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele