10. kolo
26.10.2016 20:45 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

SS Lazio - Cagliari Calcio 4:1

Stadio Olimpico nabídlo krásné utkání s pěti brankami a vítězstvím domácího Lazia 4:1. Cagliari nesehrálo vůbec špatnou partii, jenomže na rozdíl od Lazia zahodilo až příliš velké množství šancí. Dvakrát se mezi střelce zapsal Ciro Immobile.

Cagliari určitě mrzí neproměněné šance z prvního poločasu, protože ty nakonec byly rozhodující. Lazio totiž poté, co přečkalo velkou šanci soupeře, udeřilo. Padoinovu koncovku z páté minuty vytěsnil na rohový kop Marchetti a vzápětí poslal lehký oblouček na malé vápno Lulić, Baldé Keita balón elegantně zpracoval a přizemní střelou k tyči poslal Lazio do vedení!

Také druhé brance předcházely zahozené šance Sardiňanů. Marco Borriello jen těsně minul branku a Melchiori ve snaze přelobovat golmana zamířil nad. Na druhé straně pak fauloval Ceppitelli Immobileho a sudí Celi neměl na výběr. Sám Ciro Immobile penaltu přízemní střelou k tyči bezpečně proměnil a Lazio vedlo už 2:0. Navíc ve 28. minutě už to začalo být pro hosty velmi kritické, defenzíva Cagliari předvedla šílenou hrubku a Ciro Immobile proti Storarimu znovu nezaváhal!

Ciro Immobile mohl ještě v prvním poločase završit hattrick, ale na zadní tyči netrefil branku. Lazio si v prvním poločase vypracovaný náskok bezpečně udrželo a mělo jasně nakročeno k zisku třem bodům.

Cagliari sice žádnou flintu do pole neházelo, ale aby se dostalo zpět do zápasu, potřebovalo proměňovat šance, a to byl hlavní kámen úrazu. Nepomohl dokonce ani nařízený pokutový kop v 60. minutě, kdy se faulem provinil Felipe Anderson. Marco Borriello totiž netrefil ani vymezený terč, a tak tříbrankové vedení Lazia pokračovalo.

Zahazoval i římský celek, jmenovitě Immobile v další tutovce neuspěl, a hattrick ne a ne se dostavit. Na Stadio Olimpico se hrálo ofenzivní utkání, určitě se bylo na co dívat. Na hrozivých 4:0 nakonec přeci jenom zvýšil Felipe Anderson, když obešel snad celou obranou Cagliari. Defenzíva hostů zůstala stát jak tréninkové kužely a útočník domácích v pohodě zakončil. Obě obrany musely být v pernamenci až do závěrečného hvizdu. V 87. minutě vstřelil alespoň čestný gól Sardiňanů povedenou hlavičkou Marco Capuano a dále už se skóre nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-o

Reagovat
Pospovič

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele