11. kolo
29.10.2016 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Juventus FC - SSC Neapol 2:1

Gonzalo Higuaín byl nejsledovanější postavou sobotního šlágru a byl to právě argentinský šutér, který svojí brankou utkání rozhodl! Juventus díky tomu porazil Neapol 2:1 a upevnil si vedení v tabulce.

Na první vážnější šanci se muselo čekat do 18. minuty, kdy se na hranici vápna odhodlal ke střele Stephan Lichtsteiner a balón jen těsně minul hostující branku. Jinak se hrál velmi vyrovnaný zápas, zpočátku měli mírněji navrch domácí, ale Neapol srovnala krok a závěr poločasu zase patřil jí. Zaplněný Juventus Stadium však žádnou plejádu zahozených šancí neviděl, což bylo vzhledem k očekávání poměrně velkým zklamáním.

Druhý poločas v tomto směru přinesl změnu a domácí se pět minut po změně stran dočkali první branky. Partenopei nepokryli rohový kop a po několika odrazech se míč dostal k Bonuccimu, který překonal Reinu! Radost Staré dámy netrvala dlouho. Sarriho svěřenci takřka okamžitě vyrovnali, ale jak! Po Insigneho přihrávce okamžitě vypálil z první José Callejón a míč Buffonovi prošel mezi nohama - 1:1.

Následně byl k vidění očekávaný obrázek, hra byla opět vyrovnaná a na větší šanci se čekalo až do 70. minuty, kdy se vše rozhodlo. Po nenápadné akci se odrazil balón ke Gonzalu Higuaínovi, jenž balón napálil nekompromisně do sítě. Obrovská radost domácích Tifosi, nicméně menší v podání Higuaína, který proti svému bývalému týmu neslavil.

Neapol měla dvacet minut na to, aby znovu odpověděla. Obrana Staré dámy byla zformovaná a pozorná, ale v 86. minutě nezabránila zajímavé šanci Neapole. Před Buffonem vznikl velký závar, který ukončil až nepřesnou střelou Diawara. Hlavní sudí ještě přidal dlouhých pět minut, ale ani během nich Neapol podruhé vyrovnat nedokázala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele