33. kolo
24.04.2017 20:45 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

AS pondělní dohrávku zvládlo, Pescara deklasována

AS Řím si rozdílem třídy poradil s Pescarou, triumf trenéra Zemana se nekonal. O branky AS se zasloužil především autor dvou tref Salah, po jedné přidali Strootman s Nainggolanem.

Pescara s trenérem Zemanem na palubě a několika dřívějšími hráči na trávníku se postavila starému známému. Na stadion Adriatico přijel AS Řím, který hledal šanci, jak uniknout z dosahu Neapole. Řím byl jasným favoritem a pod bedlivým dohledem nového sportovního ředitele či vlivných návštěvníků byla očekávána famózní podívaná. Pescara totiž umí proti AS hodně zlobit.

Trenér Zeman nasadil osvědčené hráče, z nichž mnozí měli k Římu nějaký vztah. Jasným lídrem ofenzívy byl mladík Gianluca Caprari, dál hráli Zampano, Coda, Coulibaly, Memushaj, Benali nebo Bahebeck. Římané zvolili poměrně očekávanou sestavu s De Rossim na lavičce. Místo něj hrál Paredes, který měl zásobovat pasy Džeka nebo Salaha s El Shaarawym.

Domácí se nejprve bránili útokům AS, Římané naopak díky Salahovi dali první branku. Jenže ta neplatila kvůli domnělému ofsajdu egyptského hráče, třebaže pomězní nemával. Další šanci si přichystal opět Mohamed Salah, který našel kolegu Stephana El Shaarawyho, jenže šance dvou egyptských rodáků skončila na skvělém zákroku brankáře Fiorilla.

Po krásném pasu Radjy Nainggolana se k hlavičce dostal střelec Edin Džeko, který však pálil těsně nad! AS si užívalo kombinčaní hru, zatímco domácí Delfíni nedokázali překonat ani polovinu. Obránci Pescary hrubě podcenili pas od Salaha, jenže Edin Džeko pálil z blízkosti jen do Fiorilla. Po dvaceti minutách Rüdiger našel nabíhajícího Nainggolana, který se ani nedíval a z první balon napálil jen do břevna!

Poté, co sudí zastavil poněkud necitlivě další šanci AS mávnutím ofsajdu, se do šance dostala také domácí Pescara. Ta čekala na zaváhání AS, které se událo na straně pokutového území. Rüdiger ztratil míč, Bakebeck se vřítil do vápna a chtěl pálit z úhlu, leč brankář Wojciech Szczesny byl na svém místě včas. Odražený míč po chybě domácí obrany pak Mohamed Salah pálil z první vysoko nad!

Pescara jen velmi těžko hledala cestu k bráně Poláka Szczesnyho a AS neustále bombardovalo její polovinu. Ke konci první půle už Římanům dlouhotrvající tlak konečně vyšel. Nejprve se do šance dostal Stephan El Shaarawy, který si naběhl za obranu. Nesobecky ještě vylepšil pozici pro Kevina Strootmana, který doběhl do vápna a doklepl míč do sítě - 1:0.

K radosti Monchiho v ochozech to netrvalo dlouho, a AS navýšilo svůj náskok. Skvělou práci u lajny odvedl Mohamed Salah, který pláchl s míčem k vápnu. Tam si všiml nabíhajícího Džeka, jenže nahrávka na něj byla příliš dlouhá. Džeko místo zakončení volil nahrávku zpět, odkud se z první trefil Radja Ninaggolan - 2:0 pro Vlky.

Do druhého poločasu si Pescara určitě představovala mnohem lepší způsob, jak vyrukovat na svého soka. Jenže Mohamed Salah obdržel pas za obranu, rozkmital své rychlé nohy a placírkou umístil balon za brankáře Fiorilla - 3:0.

Tím AS definitivně pohřbilo šance domácích, kteří vypadali velmi neškodně. Utkání se tak pomalu měnilo v trénink Vlků. Po chybě domácí obrany pálil mimo tři tyče z otočky Edin Džeko, který dnes toužil po dalších brankách. Ani Pescara ale nezůstala bez šancí.

Nejprve Caprari hledal na zadní tyči spoluhráče, což brankář Szczesny jen s konečky prstů a Rüdigerem vytěsnil mimo. Pak už se opět radovalo AS, díky rychlému kontru se prosadila dvě útoččná tykadla AS. El Shaarawy našel nesobecky Salaha, který balon poslal do sítě - 4:0.

Od té doby, co Pescara inkasovala čtvrtou branku, definitivně složila zbraně. Utkání se v podstatě jen dohrávalo, přičemž na hřišti se objevilo několik nepříliš využívaných hráčů na obou stranách. Brankář Szczesny nakonec čsté konto neudržel, protože krátce před koncem se snesl Biraghiho tečovaný pas na Benaliho a ten lehce tečoval balon do sítě.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele