8. kolo
17.10.2016 20:45 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Turín rozstřílel domácí Palermo čtyřmi zásahy

Na Sicílii se v pondělí večer bylo na co dívat. K utkání s Palermem vyrazili Býci z Turína a domů si odváží nejen tři body, ale také skvělý výkon a velmi dobré skóre. Ačkoli hosté prohrávali po brance Čočeva, nakonec se díky dvěma brankám Ljajiće a gólům Baselliho s Benassim dokázali zvednout.

Od prvních minut bylo jasné, že Stadio Renza Barbery dnes uvidí skvělou show. Především domácí Palermo se snažilo hrát rychle, kombinačně a jednoduše. I díky tomu se hned v páté minutě ujalo vedení, když hosté sice odvrátili rohový kop, ale po centru od Aleesamiho se míč dostal na hlavu Ivajla Čočeva, který se nemýlil a překonal brankáře Joea Harta!

Po patnácti minutách se udála menší nepříjemnost pro domácí, když se zranil Bentivegna a v utkání již nemohl pokračovat. Do hry naskočil Hiljemark a aniž bych mu chtěl přisuzovat smůlu, od té doby zabralo právě Toro. V šestnáctce Palerma se snažil Andrea Belotti hlavičkovat, jenže byl zastaven. Mladý bek Barreca vyprodukoval nákop do šestnáctky, kde Belotti ranou z první rozvlnil síť, jenže se neradoval dlouho - stál totiž v době střely v ofsajdu.

To ale hosty nemuselo moc mrzet, protože jen o minutu později se ukázal Adem Ljajić. Uzdravený hráč opět dokázal, jak cenným přínosem pro hru trenéra Mihajloviće může být, když dostal na hranici vápna až příliš prostoru a krásnou střelou poslal míč do sítě - 1:1.

Pět minut před koncem první půle se hbitý Srb dostal do dalšího zakončení, když si ve vápně soupeře poradil s jedním obráncem, kličkou jej obelstil a přehodil si míč na druhou nohu. Tou poslal míč krásně ke vzdálenější tyči a brankář Posavec neměl nárok!

V nastavení ještě Posavec kapituloval jednou, když se po krásné kombinační hře dostal k balonu záložník Marco Benassi a povedenou ranou zakončil rychle se rozvíjející útok Turína.

Pokud Palermo plánovalo obrat a změnu hned po přestávce, nevyšlo mu to. Na centr Iaga Falqueho si totiž počíhal Daniele Baselli, který sice moc příležitostí pod trenérem Mihajlovićem nedostává, ale dnes chtěl o to víc přesvědčit. Zakončení mladého Itala sice brankář Posavec vyškrábl z brány, ale učinil tak až za brankovou čarou, takže gól byl zcela správně uznán - 4:1.

V takové chvíli už Palermo definitivně rezignovalo na snahy o zdolání Turína a sen o výhře se měnil v noční můru. Turín byl sice stále aktivní a při chuti, ale do konce zápasu už žádnou další trefu nepřidal. Palermo zažilo ještě jednu skvělou chvilku, když se dvakrát dostal k zakončení Nestorovski. Brankáře Harta nepřekonal ani Vitiello. Pak ještě na stadionu zhasla světla, ale do konce utkání zbývalo asi pět minut, takže se typicky po italsku dohrálo za tmy.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
hradec

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo je v zadku tedy

Reagovat
Desmond

Na zápase jsem byl a co předváděl Ljajič, to bylo něco neskutečnýho Škoda, že si neodpustil zbytečnou provokaci, v hlavě toho moc mít asi nebue

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele