3. kolo
10.09.2016 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Callejón se opět blýskl, Palermo dostalo tři branky

Palermo sice první poločas zvládalo a Neapol se spíše hledala, ale po zřejmě vichřici v šatně hostí během poločasové přestávky se našla. Neapoli pomohl jako správný kapitán Marek Hamšík, na něhož bleskurychle navázal dvěma góly José Callejón.

Palermo není snadným soupeřem, o čemž se dnes měla přesvědčit Neapol. Pertenopei chtěli reagovat na výhru Juventusu třemi body a ideální dobrým fotbalem, ale proti domácím to neměli lehké. Palermo totiž nedávno jmenovalo nového trenéra, takže hráči hýřili motivací. Podobné změny navíc působí pro soupeře dost nečitelně, což je často výhoda.

V základní jedenáctce Neapole jsme našli opory jako Hiljemark, Goldaniga nebo Jajalo a dostalo se i na Embala s Diamantim či Sallaiem. Trenér Sarri moc neriskoval, ale přeci jen jsme se dočkali změn. Na beku nastoupil zkušený Christian Maggio, v záložní řadě se po bok Jorginha s Hamšíkem postavil mladý Polák Zieliński. O branky se měli starat především Milik, Callejón a Insigne. To se ale hostům v prvních minutách vůbec nedařilo.

Ta živá, dynamická a nebezpečná Neapol, kterou jsme znali z loňského roku, se vytratila. V prvních minutách utkání proti Palermu naopak Partenopei působilým ospalým až laxním dojmem a většina jejich akcí končila nepřesným pasem vpřed. Částečně je to samozřejmě i díky obraně Palerma, která působila jistě a velmi poctivě strážila nejsilnější elementy hostí. Poměrně často míč oslovoval španělského rychlíka Josého Callejóna, ale ani jeho pokusy nenalézaly správné adresáty.

Neapol stále kombinovala, jako by chtěla svého soupeře uspat. Moc se jí to ale nedařilo, protože soupeř měl co dělat a neustále dobře bránil. Někteří diváci už takové štěstí neměli. Až krátce před poločasovou přestávkou se odhodlal ke střele mladík Lorenzo Insigne, kterému se již kombinace v barcelonském stylu přestaly líbit. A prvou půli uzavřel nevýraznou hlavičkou slovenský kapitán Marek Hamšík.

Nebyl to určitě poločas snů a trenér Maurizio Sarri rozhodně hráče v šatně nechválil. Zřejmě dal naplno průchod svým emocím a ukázal italský temperament. Do druhého dějství totiž vešla úplně jiná Neapol. Vlastně spíše vlétla, protože hned první střela druhého poločasu se ujala. Patřila Marku Hamšíkovi, který míč opřel o zem a centr Ghoulama poslal nechytatelně za Posavecova záda!

Lorenzo Insigne dnes předváděl několik parád. Jednak s Lionelem Messim zřejmě navštěvují stejného kadeřníka, ale především Insigne parádním pasem našel Josého Callejóna. Ten sice tentokrát nemusel použít moc techniky, ale hlavu má neméně skvělou - 2:0 pro hosty.

Palermo bylo jako přikované a jeho šance na body se hroutily s každou další minutou. Trenér De Zerbi by si jistě přál úplně jiné utkání, protože posměšné noviny znovu budou našeptávat prezidentu Zamparinimu jeho oblíbenou strategii. Tím spíš, když Piotr Zieliński pronikl s balonem až k vápnu, předložil míč opět Callejónovi a sledoval, jak jeho španělský spoluhráč slaví. Nutno dodat, že s touto střelou si měl brankář Josip Posavec poradit.

Trenér Sarri chtěl demonstrovat kvalitní lavičku a zapojil do hry Gabbiadiniho, Allana a Mertense. Zbylých 30 minut ale mnoho fotbalové parády už nenabídlo. A ani nemuselo, protože hektická desetiminutovka po změně stran zcela odpovídala italskému večeru. Neapol si vše pohlídala až do závěrečného hvizdu a odpověděla na formu Juve ještě lepším skóre. Palermo sice v prvé půli ukázalo odhodlání, ale trenéra De Zerbiho čeká ještě hodně práce.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
lnterista

Forza Palermo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele