30. kolo
02.04.2017 15:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Palermo se dál topí, tři body mu uzmulo Cagliari

Palermo sice dnes na domácí půdě nezačalo vůbec špatně, ale opět se ukázala jeho mentální "síla". Ve druhé půli totiž domácí naprosto odešli psychicky i fyzicky a Cagliari se trefilo třikrát. Dvě branky si na svůj osobní účet připsal Artur Ioniţă a zajistil ostrovnímu celku tři body.

Na Sicílii to vypadá hodně smutně. Odešla persóna v podobě Maurizia Zampariniho, ale problémy přetrvávají. Aktuálně sídlí sicilský celek na předposledním místě Serie A a jeho naděje na záchranu jsou asi stejně reálné jako pokračování slavného Kmotra s Marlonem Brandem v hlavní roli. Dnes sice Palermo vedlo díky brance Gonzáleze, ale duo Ioniţă - Borriello stav utkání otočilo.

Až po dvaceti minutách jsme vyli svědky opravdu zajímavé šance. Vytvořil si ji Ilja Nestorovski, který si navedl na hranici pokutového území a prudkou střelou k tyči donutil brankáře Rafaela k pohotovému zákroku. Domácí ale byli jasně aktivnější a v úvodu utkání to bylo vidět. Projevilo se to také na skóre. Čočevův centr z rohového kopu propadl až na zadní tyč, kde stál neobsazený obránce Giancarlo González a Palermo vedlo 1:0.

Po třiceti minutách se málem Cagliari mohlo radovat z vyrovnání, protože balon se dostal k nabíhajícímu Sauovi. Ten využil obrovského okna v obraně domácích, jenže brankář Fulignati jeho pokus skvěle vyrazil! Krátce před koncem prvního poločasu mohla domácí skvadra jít do vyššího vedení. Čočev si na zadní tyči naskočil na krásný a přesný centr, leč brankář Rafael byl proti.

Dost možná to byl klíčový zákrok, protože po nejspíš hodně hlasité přestávce se hosté vrátili na hřiště jako úplně jiný tým. Pouhé dvě minuty po změně stran Tachtsidis centrem z rohového kopu našel Artura Ioniţu a jeho zakončení bylo pro brankáře Fulignatiho příliš - 1:1.

A krátce poté Cagliari zcela otočilo vývoj utkání ve svůj prospěch. Joao Pedro totiž obdržel krásnou nahrávku a jeho pokus ještě brankář Fulignati zlikvidoval. Na dorážku všudypřítomného Marca Borriella už ale neměl a hosté vedli 2:1. Borriello měl plno času a ještě stihl obejít dva protihráče, než dostal balon do sítě.

Tenhle gól definitivně pohřbil veškeré naděje domácích. To ještě Panagiotis Tachtsidis krásnou a tvrdou ranou neprostřelil brankáře Fulignatiho. Pouhou minutu před koncem hrací doby se však hostující fanoušci dočkali ještě jedné branky, protože Artur Ioniţă dostal míč do běhu a překonal brankáře Fulignatiho. Zákrok vracejícího se obránce už přišel příliš pozdě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo má v posledních 9 zápasech doma zajímavou sérii. Vypsaní jako favorit neProhráli, vypsaní jako outsider neVyhráli. Ted jsou favorit snad neProhrají. Na druhou stranu je asi už pozdě, když se podívají na zbývající los.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele