17. kolo
18.12.2016 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Sampdoria padla ve Veroně o jednu branku

Sampdoria Janov jede z Verony bez bodů, ke kterým jí nepomohla ani trefa Patrika Schicka. To je stále pravidelnější střelec, jenže ani jeho pozdní góly ze závěru utkání nestačí. Dnes se radovalo domácí Chievo, které vstřelilo ještě o jeden gól víc.

Trenér Marco Giampaolo dobře věděl, že musí vyzrát na obranu Chieva. To se pyšní právě obranou, v níž byl ukryt klíč k vítězství. Stačí ale pohled na skóre, aby bylo jasné, že se to trenéru Giampaolovi nepovedlo tak, jak by si představoval. Šťastnějším týmem je Chievo, kterému výhru vystřelili ještě v rámci první půle Meggiorini s Pellissierem.

V prvních pár okamžicích sice Doria vypadala hodně nebezpečně, ale větších šancí se nedočkala. Naopak musela brzy vstřebávat hořký fakt, že soupeř vede o gól. Palombo s Meggiorinim sváděli souboj o míč v blízkosti vápna a protože byl Palombo jako poslední bránící muž, brankář Puggioni se mu rozhodl pomoct. Výsledek byl ten, že Meggiorini porazil Palomba a přehodil míč přes padajícího brankáře, takže zakončoval do prázdné.

To Doria samozřejmě nechtěla nechat tak a velké dálky se opřel do míče Barreto. Jeho dělovka šla jen do středu branky, kde stál připravený brankář Stefano Sorrentino. Chievo bylo nadále aktivní, protože vědělo, že janovská Doria pod vedením Marca Giampaola hraje až do posledních sil. Pellissier si našel prostor, ještě si potáhl míč více do hřiště a pálil. Jeho střela však byla zablokovaná.

Pak o sobě dal vědět také útočník Luis Muriel, který si našel prostor na pravé straně a nahrál krásně do běhu Alvarezovi. Zkušený záložník vypálil hodně tvrdě, ale trochu nepřesně. A domácí trestali. Puggioni dnes prožil opravdu hodně smolný zápas a navíc fauloval jako poslední ve vápně. K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil zkušený Sergio Pellissier a proměnil - 2:0 pro domácí a Doria se dostávala do velkých potíží.

Hlavním problémem hostů nebylo podcenění, ale byla to přílišná snaha o kombinaci, která odstavila jakékoli pokusy o jednoduchou hru na vedlejší kolej. Muriel mohl zakončovat z vápna po centru z pravé strany, ale ještě přihrával zpět na Barreta, který ale nebyl v dobré pozici. Sampdoria střídala, což připsalo další cenné minuty českého mladíkovi Patriku Schickovi, vedle nějž se na hřiště dostal i Bruno Fernandes.

Janovské Sampdorii postupně ubývaly nápady, síly i vše ostatní, ale přeci jen brankář Sorrentino neudržel čisté konto. O to se postaral právě Patrik Schick, který navzdory velké mlze využil své centimetry i talent. Český útočník si naskočil na centr na zadní tyči a překonal brankáře Sorrentina - 2:1. Na výsledku něco změnil, ale body z toho nebyly. Sampdoria dál upadá...

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ten Šik už si tam musí připadat jako totální dement :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele