36. kolo
14.05.2017 15:00 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Dvě branky Faríase potopily Empoli

Už po dvaceti minutách to vypadalo na jednoznačnou záležitost pro domácí Cagliari, protože se trefili Sau a Farías. Jenže nakonec se Empoli ještě vzmohlo na tlak a do posledních minut bojovalo alespoň o remízu. Nakonec však po druhé brance Faríase prohrálo a dramatizuje svůj boj o záchranu.

Cagliari už má záchranu dávno jistou, Empoli však takové štěstí nemá. A vzhledem k rostoucí formě Crotone, které dnes rovněž vyhrálo, bude boj o záchranu ještě hodně zajímavý. Empoli totiž zabralo proti Cagliari až příliš pozdě. Situace se pro toskánský celek vlastně nevyvíjela dobře už od samého začátku utkání.

Pucciarelli si zaběhl za obranu na prudký pas, ale dostal se do velkého úhlu a obrana Cagliari mu míč odebrala. O pouhé dvě minuty později navíc Cagliari poprvé udeřilo. Po krásné nahrávce se dostal do samostatného úniku domácí kapitán Marco Sau a balon na poslendí chvíli prostrčil mezi nohama brankáře Lukasze Skorupského - 1:0 pro Cagliari.

Domácí hráči byli nadále aktivnější. Diego Farías nejprve nahrával obsazenému Marcu Borriellovi, který však dokázal míč vrátit svému kolegovi. K tomu se balon se štěstím dostal a Diego Farías těsně před Skorupskim poslal balon tvrdou ranou do sítě - 2:0 pro domácí.

Empoli se sice snažilo, ale dnes nebylo přesné a mnoho hráčů se do ofenzívy nepouštělo. Dvojici Pucciarelli a Thiam chyběla větší podpora spoluhráčů. Po třiceti minutách střílel volný přímý kop z nadějné pozice Omar El Kaddouri jen vysoko nad bránu. Závěr první půle opět patřil domácím, protože Daniele Croce chyboval v rozehrávce a jeho přihrávku vystihl Diego Farías. Prostřelení osamoceného Skorupskiho už mu nedělalo potíže - 3:0.

První půle se vyvedla jednoznačně domácím, kteří ale poté přestali trochu hrát. Deset minut po změně stran Empoli dostalo naději na zlepšení, když Nicola Murru zahrál v pokutovém území rukou. Jenže brankář Rafael odmítl zdramatizování utkání a střelu Pucciarelliho vyboxoval mimo!

Zlom nastal až ve chvíli, kdy po hodině hry vyběhl na trávník legendární veterán Massimo Maccarone. Místo Mameho Thiama se do hry patnáct minut před koncem dostal i mladík Miha Zajc, kterému stačily jen tři minuty, aby z voleje překonal brankáře Rafaela!

A nebylo to všechno, protože právě veterán Maccarone o tři minuty později čerpal z dobré práce Zajce. Ten si poradil s obráncem a naservíroval parádní nahrávku do pokutového území na Maccaroneho. BigMac už jen nastavil kopačku - 3:2. Víc už ale Empoli nezvládlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele