38. kolo
28.05.2017 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - AC Milán 2:1

Cagliari se rozloučilo se sezonou tím nejlepším možným způsobem. Na domácím stadionu přehrálo brankou v nastavení slavný AC Milán 2:1. Tomu k bodům nepomohly ani dva pokutové kopy. Autorem vítězné trefy se stal Paolo Faragó.

Sardiňané začali opravdu dobře a od úvodní minuty Milán přehrávali. Po 60 sekundách se dostal k hlavičce bývalý útočník Rossoneri Marco Borriello, ale Donnarumma nemusel zasahovat. Jen o pět minut později Borriello přihrával do vloženky Ionitovi, a ten div, že nepřelomil břevno! Milán z kolotoče domácích ne a ne sesednou a v 17.minutě domácí skutečně udeřili. Borriello přesnou přihrávkou vybídnul Joaa Pedra a Donnarumma musel tentokrát lovit balón ze své sítě. Až inkasovaná branka hosty probudila a Suso okamžitě přispěchal s možnou odpovědí, ovšem jeho rána skončila díky teči těsně vedle. Nebezpečí ale ještě nebylo zažehnáno, z následného rohového kopu mohl srovnat Bacca, jenomže Da Costa předvedl skvělý zákrok a balón vyrazil na břevno.

A další velká šance na sebe nenechala dlouho čekat, do samostatného úniku se dostal Farías a činit se musel Gigi Donnarumma. Bohužel už ve 30.minutě skončilo utkání pro španělského křídelníka Susa, který špatně došlápl a musel být střídán Ocamposem. Střídat museli i domácí, Murrua nahradil Miangue.

Těsně před koncem prvního poločasu mohl vyrovnat Juraj Kucka, ale jeho zakončení zblízka zpacifikoval výtečný Da Costa. První poločas nabídl několik zajímavých šancí, ale prosadili se jen domácí, takže Milán měl ve druhém poločase ještě co dělat.

Svěřencům trenéra Montelly se nedala upřít snaha, jenže ta dlouho vycházela vniveč. V 53.minutě si přes hradbu těl neproklestila cestu Hondova střela a Locatelliho dorážka rovněž nebyla úspěšná. Po hodině hry mělo AC obrovskou příležitost na vyrovnání. Ve vlastním vápně se provinil faulem Ionita a Rossoneri zahrávali rohový kop. Carlos Bacca ale nepotvrdil pověst kanonýra, penaltu kopl bídně po zemi a Da Costa se stal hrdinou okamžiku!

AC Milán se i přes tento neúspěch stále snažil o vyrovnání a v 70.minutě měl k dispozici už druhý pokutový kop. Crosta na malém vápně fauloval Baccu, ale sám postižený si podruhé netroufl. Práci za něj vykonal parťák z útoku Gianluca Lapadula, který se tentokrát nemýlil a srovnal na 1:1. Radost z vyrovnání neměla dlouhého trvání. Hned za dvě minuty se, jako už několikrát v sezoně, projevil stoper Paletta, který po tvrdém zákroku na Hana uviděl druhou žlutou a tím pádem červenou kartu. Cagliari vycítilo šanci na tři body a v nastaveném čase se tak skutečně stalo. Joao Pedro z volného přímého kopu donutil Donnarummu k zákroku, ten balón pouze vyrazil a Fabio Pisacane rozhodl o vítězství Cagliari 2:1!

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele