34. kolo
28.04.2017 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Juventus veze z Bergama jen bod

Páteční předehrávka 34. kola italské Serie A nabídla jeden ze šlágrů. Domácí Atalanta totiž bojuje o poháry a v napínavém utkání dnes na svém hřišti přivítala lídra z Turína. Juventus sice ještě šest minut před koncem vedl, jenže Atalanta se díky trefě Rema Freulera dokázala vzchopit alespoň na bod.

Juventus Turín si před utkáním udržoval dobrou náladu a pohodlný náskok na své soky. Přesto nehodlal utkání podcenit, protože dobře věděl, jak moc se Atalanta chce vytáhnout. Trenér Massimiliano Allegri proto vyslal na hřiště co možná nejsilnější sestavu, ve které nechyběli Buffon, Bonucci, Alves, Pjanić, Khedira, Cuadrado, Dybala, Mandžukić nebo hrot Higuaín.

Atalanta možná nepatří k prestižním klubům nebo výnosným značkám, ale to by se mohlo pomalu začít měnit. První krok k tomu dělá v této velmi vydařené sezoně. V jejím kádru můžeme najít mnoho zajímavých fotbalistů, z nichž většina se dostala na hřiště také dnes. Chyběl ale útočník Andrea Petagna, místo něhož hrál z pozice falešné "devítky" Gómez. Na hřišti byli i Spinazzola, Kurtić, Conti, Berisha nebo Caldara.

Paulo Dybala začal aktivně a hledal svým centrem ve vápně Higuaína. Na toho si ale tříčlenná obrana Orobici dávala velký pozor a často jej zdvojovala. Hrálo se poměrně rychle, ale bez větších šancí. Specifický náboj mělo utkání minimálně pro Giorgia Chielliniho, který dnes hrál jubilejní třísté utkání v Serii A.

Po třiceti minutách se stala nepříliš vídaná věc - legendární brankář Buffon špatně rozehrál a Remo Freuler mohl postupovat na gólmana Juve sám. Jenže Buffon si stihl napravit reputaci a skvělým vyběhnutím jeho šanci zlikvidoval.

O pár chvil později fungovala Juventusu kombinace mezi Khedirou a Cuadradem, přičemž centr prve jmenovaného skončil u Cuadrada. Jeho tvrdá rána z úhlu ale těsně minula tyč brány, kterou dnes strážil mladý brankář Berisha. Pár minut před koncem první půle Conti utekl po pravé straně a přízemním centrem hledal ve vápně Gómeze, který však zpracoval prachbídně.

To Atalantě zásadně nevadilo, neb se ihned poté dostala do překvapivého vedení! Záložník Jasmin Kurtić sice ještě ve velké šanci díky zákroku Giorgia Chielliniho neuspěl, ale akce Orobici pokračovala. Míč se dostal k Alejandru Gómezovi, který počkal a krásným centrem na zadní tyč našel nabíhajícího obránce Andreu Contiho - 1:0 pro domácí.

Do druhé půle však vešli lépe hosté. Nejprve Remo Freuler fauloval Paula Dybalu a Miralem Pjanić se postavil k exekuci volného přímého kopu. Před dotírajícím obráncem Bonuccim se pokoušel míč odvrátit Leonardo Spinazzola, jenže mladý univerzál si napálil balon do vlastní sítě!

Juventus sahal krátce poté po kompletním otočení utkání, jenže Dybalovu střelu vychytal brankář Berisha na jedničku! Chvíli po něm pálil Alejandro Gómez, který dnes působil hodně osamoceným dojmem a bez tradičního parťáka Petagny nebyl tak často vidět. Jeho štiplavou střelu ale brankář Buffon musel vyrážet! Higuaín pak poslal velmi dobrou přihrávku na Khediru, jehož ale výtečným skokem vychytal Berisha!

Obdobný duel se opakoval také pár minut poté a se stejným výsledkem. Khedirovo zakončení opět likvidoval dnes bezvadný Etrit Berisha. Atalantě docházely síly a brzy se to po menší nervozitě projevilo také na skóre. Na začátku byl opět velmi produktivní inženýr Pjanić, který narýsoval nádherný a přesný pas na Daniho Alvese. Brazilská hvězda pak rybičkou poslala balon do sítě - 2:1.

Jenže ani tato situace neznamenala pro Juventus kýžené tři body. Nejprve Buffon vyrážel se vší silou pokus Gómeze a v samém závěru, když už se Juventus viděl v šatnách, domácí udeřili. Mohlo za to laxní bránění Juventusu, protože mezi stopery vznikl zmatek. Toho využil Remo Freuler, který poprvé ještě Buffona nepřekonal, ale ve skluzu už dokázal míč do brány dotlačit!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to vidím na remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele