33. kolo
22.04.2017 20:45 CET
5 : 4
(1:2)

Reportáž

Fiorentina přestřílela Inter Milán v utkání o devíti gólech

Celkem devět branek padlo v úchvatném utkání Serie A mezi Fiorentinou a Interem Milán. Italská liga dlouho pověstná defenzivním stylem opět ukazuje, že se tento mýtus přestává potvrzovat. Šťastnějším byli domácí a milánskému týmu nepomohl dokonce ani hattrick Maura Icardiho.

Mladík Khouma Babacar před duelem prohlásil, že nastal čas, aby se konečně zabydlel v základní sestavě Fiorentiny. Mauro Icardi zase zopakoval, že udělá vše, co bude v jeho silách, aby dostal Inter na příčky evropských příček. Ve vzájemném střetu měli oba pravdu, ale šťastnější byl domácí borec.

Sobotní šlágr kola měl být pro Inter velkou výzvou, protože Nerazzurri několikrát v poslední době zaváhali. Trenér Pioli hraje o svou další budoucnost na lavičce Interu a dnes spoléhal na hráče jako Handanovič, D'Ambrosio, Gagliardini, Kondogbia, Candreva, Joao Mário, Perišić nebo Icardi. Domácí Viola postavila Sáncheze, Astoriho, Badelje, Vecina, Valera, Bernardeschiho a Babacara.

Večerní duel nabídl několik zajímavých akcí už na úvod. Po dvojitém odrazu se k míči dostal Roberto Gagliardini, který zkusil ještě nahrávat, jenže brankář Tătăruşanu se do míče vložil. Dalších dvacet minut se téměř nic nedělo, ovšem byl to jen klid před bouří. Domácí obránce Hrvoje Milić poslal do pokutového území přihrávku na Matiase Vecina, kterého si nikdo důrazně nehlídal - 1:0.

Inter Milán kontroval téměř ihned, Joao Mario totiž uvolnil na pravé straně Antonia Candrevu. Italský křídelník míč zasekl a poslal jej na volného Ivana Perišiće. Chorvatský útočník si naběhl do druhé vlny a poslal balon do sítě! V tu chvíli byla Viola hodně neuspořádaná a Inter toho využil ještě jednou. Po narážečce Joaa Maria s Robertem Gagliardinim vymyslel Portugalec krásnou nahrávku na Maura Icardiho. Argentinský kapitán už měl snadnou práci!

Zkušený Španěl Borja Valero mohl krátce před koncem vymyslet další gólovou šanci, jenže jeho tvrdou ránu pod břevno skvěle vytáhl Samir Handanovič. Ten musel zasahovat také po teči Maria, který si málem vstřelil po centru Miliće vlastní branku! Inter šel do kabin ve značně lepší náladě, ale ještě nevěděl, co mu přichystá poločas druhý.

Fiorentina spustila kolotoč šancí, které domácí dokonce i pálili. Nejprve přideržel ve vlastním vápně obránce D'Ambrosio pronikajícího Khoumu Babacara a sudí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Federico Bernardeschi, jenže srovnat nedokázal. Místo toho nechal vyniknout parádním zákrokem brankáře Handanoviče! Právě Bernardeschi pak hřiště opustil a v dost možná klíčovém okamžiku jej nahradil Josip Iličić.

Právě záložník Iličić prošel přes čtyři hráče a připravil šanci pro Borju Valera. Jeho ránu ještě Handanovič dokázal vytáhnout na rohový kop, ale z něj už Viola srovnala krok. Davide Astori si naběhl na parádní pas od Valera a skóroval.

Což nebylo vše, protože o pouhé dvě minuty později Borja Valero krásně patičkou narazil balon Matiasi Vecinovi, ten se protáhl s míčem přes tři protihráče a střelou k tyči nedal brankáři Handanovičovi šanci! Fialky vedly 3:2 a nekončily.

O pouhých pět minut později Fialky vytvořily další rychlý protiútok, který táhl s míčem střelec Vecino. Ten si všiml po straně nabíhajícího Khoumy Babacara a předložil mu míč. Babacar prokázal odvahu, pohrál si s obráncem a krásnou ranou navýšil vedení - 4:2.

Na pravé straně se dostal k míči obránce Carlos Salcedo, který poslal krásný a především přesný balon do vápna. Tam stál možná v lehkém ofsajdu Khouma Babacar, ale sudí hraniční situaci pustil. A dobře udělal, alespoň pro Violu. Babacar totiž s přehledem překonal vybíhajícího brankář Handanoviče a vstřelil svou druhou branku v utkání!

Na řadě byl Inter a to znamenalo především Maura Icardiho. Čas ale ubíhal velmi rychle. Dvě minuty před koncem se přesto na levé straně uvolnil rychlík Ivan Perišić, který našel přesným pasem Maura Icardiho - 5:3.

Když pak v nastaveném čase Antonio Candreva nacetroval do pokutového území na hlavu Icardiho a ten posunul balon do sítě, bylo na drama zaděláno. Jenže Brozović v poslední šanci utkání nepřekonal posledního obránce a zvítězila Viola!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Eldarion

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele