16. kolo
20.01.2016 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sassuolo nakonec vyválčilo proti Býkům bod

Sassuolo se s Turínem rozešlo po remíze 1:1. Hosté sice brzy vedli díky zásahu od Andrey Belottiho, jenže domácím zachránil alespoň bod obránce Francesco Acerbi.

Turín se mohl od prvních minut pochlubit opět zajímavou střeleckou dvojicí v podání Belottiho a Immobileho. Do základní sestavy se opět dostal i mladý stoper Nikola Maksimović, který je podle médií spíše na odchodu než v Turíně. Dnes i pro něj nastal čas velké zkoušky, protože Sassuolo pod vedením trenéra Eusebia Di Francesca si dokázalo pomocí atraktivního projevu poradit i s většími celky. Dnes se do základu dostali Defrel, Berardi i Sansone.

Dnešní duel si nepotrpěl na příliš dobrou diváckou kulisu. Poloprázdný stadion, nepříliš rychlé tempo hry. Po pomalejších úvodních minutách se poprvé do větší šance dostal Turín. Domácí zapsali při bránění Cira Immobileho, který se objevil sám před brankářem Ichazem. Jenže asi i on byl ze šance taj překvapený, že pálil vysoko nad!

Po dvaceti minutách vyrobila obrana Sassuola další obrovskou chybu, když nechala na středu ve vápně naprosto volného Andreu Belottiho. Mladý italský střelec nenaplňoval očekávání, která do něj fanoušci vkládali, ale poslední dobou se mu daří. I dnes skvěle svou šanci využil, když si počkal na nahrávku od Benassiho a pohodlně míč poslal mimo dosah Consigliho!

Práci měla také obrana Tora, kterou zkoušce podrobil rohový kop domácích. Míč se snášel na zadní tyč, kde zakončoval Sansone. Jenže na brankové čáře zasáhl Kamil Glik a s odkopem mu navíc pomohl útočník Ciro Immobile. Sassuolo se sympaticky snažilo hrát ve vysokém tempu, ale jeho narážečky často končily v zámezí, popřípadě v mocí brankáře Ichaza.

Po zmatcích ve vápně se Marco Benassi nakonec přeci jen dostal k centru před bránu a ačkoli tam bylo plno domácích hráčů, k míči se málem dostal Turín. Jenže Belotti promáchl! Pár minut před koncem první půle se Turín dostal k dalšímu centru ze strany, na který si naskočil obránce Kamil Glik. Jeho hlavička směřovala do sítě, ale na poslední chvíli se vymrštil brankář Andrea Consigli a balon vyrazil mimo!

Přesto se Sassuolo dočkalo své branky ještě v první půli. Sympaticky rozehraný signál poslal z volného přímého kopu míč k Biondinimu, který vypálil. Brankách Ichazo jeho pokus ještě vyrazil, ale už nestačil na dorážku obránce Francesca Acerbiho - 1:1.

Po změně stran tempo hry opět trochu opadlo a oběma soupeřům trvalo, než začali s ofenzivní podívanou z konce první půle. Do útoku se v bílém dresu hnal Ciro Immobile, jenže jeho centr postrádal přesnost, nápad i razanci. Sassuolo mělo dynamičtější zálohu, která více podporovala útočný trojzubec domácích, takže Býci měli velké problémy s rozehrávkou.

Po postupné rozehrávce za obranu posouval z úhlu Ciro Immobile míč na volnějšího Belottiho. Mladý Ital ale míč jen lehce popíchl ke Consiglimu. Po skvělém vysunutí od Biondiniho za obranu se na dlouhý pas dostal Sansone, jenže proti němu výtečně vyběhl brankář Salvador Ichazo a míč vyrazil mimo! Sassuolo postupně začalo kontrolovat hru a Býci se uchýlili spíše k rychlým protiútokům. Velmi často jim ale nevycházela finální fáze.

Jako tomu bylo v případě Cira Immobileho, kterému včasným skluzem přistřihl "křidélka" Paolo Cannavaro. Ke konci utkání se na hřiště v obou dresech dostavily čerstvé síly, aby ještě s výsledkem něco udělaly. V závěru se do šance prohnal bek Vršajlko, který centrem našel naskakujícího Sansoneho. Jenže jeho hlavička skončila těsně vedle tyče!

Souboj dvou celků vyznávajících filozofii "made in Italy" sice nabídl atraktivní a dynamický fotbal, leč tři body neznamenal pro nikoho ze soupeřů.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

(jako kolega výše)

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, ale asi zápas nebude v tv, i když se to přímo nabízí. nevim zdali o něco zlepšený výkon toro z minulého zápasu bude stačit na sedmej celek serie a...seč fandím a přeji toro 3 body, myslím si že asi ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele