10. kolo
28.10.2015 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sassuolo senzačně potopilo Juventus

Juventus Turín opět nezvládl navázat na dobrý výkon z minulého kola a se Sassuolem prohrál. Jediným střelcem utkání se stal Sansone, který způsobil, že hlasy volající po odvolání trenéra Allegriho ještě zesilují.

Sassuolo vytáhlo do boje proti častému obchodnímu partnerovi s Berardim v centru dění, kterého podporovali Sansone a Floccari. Před brankářem Pegolem nastoupila zkušená obrana v podání Acerbiho, Pelusa, Cannavara a Vrsaljka. Juventus potřeboval navázat na poslední dobrý výkon a dnes se o přízeň trenéra Maxe Allegriho ucházeli Sturaro, Lemina, Pogba nebo Sandro. Ofenzívu měli na starosti především typologicky odlišní Paulo Dybala a Mario Mandžukić.

Stará dáma chtěla od prvních minut potvrzovat svou dominanci a vytvořit si tlak, ze kterého by mohl rezultovat úvodní gól. Domácí tak bránili, Juventus kombinoval. Stará dáma byla poněkud překvapivě hodně agresivní a v prvních deseti minutách její hráči velmi často faulovali. Giorgio Chiellini dokonce dostal žlutou kartu už ve 4. minutě, což pro stopera nikdy není dobrá zpráva. S Berardiho centrem si obránci Staré dámy poradili bez větších potíží, obránci Sassuola na druhé straně mnoho práce neměli. Byli velmi dobře zformovaní a Juventus chvíli hledal cestu k brance.

Proti další zajímavé ráně musel zasahovat brankář Gianluca Pegolo, ale vše vyřešil včas a správně, když míč vyboxoval mimo nebezpečí. První minuty byly hodně vyrovnané a vyjma centru Alexe Sandra na někoho ze spoluhráčů se žádná větší akce nekonala. Juventus byl aktivnější především ve sbírání karet, držitelem té další se stal Lemina po faulu na Sansoneho.

To ale zdaleka nebyla ta nejhorší zpráva pro hráče trenéra Allegriho. O pouhou minutu později totiž Sassuolo udeřilo! Nicola Sansone se totiž postavil k nařízené standardní situaci a míč krásně zatočil do sítě, takže Buffon neměl nárok!

Juventus stále hledal způsob, jak odpovědět na nečekaný výsledek. Střelou z větší vzdálenosti to zkoušel Francouz Paul Pogba, který vypálil tvrdou ránu. S ní si nakonec brankář Pegolo poradil tak, že ji vyrazil na další roh. Poté se Sassuolo omezilo na několik nákopů vpřed, z nichž však ani jeden jeho hráči nezakončili. Pokoušeli se o to Berardi i Floccari, jenže oba mířili mimo.

Dnes to byl pro Juventus poločas plný špatných zpráv. Deset minut před koncem totiž Giorgio Chiellini znovu fauloval pronikajícího Domenica Berardiho a dle sudího Doveriho se jednalo o jasný úmysl. A protože už Chiellini jednu žlutou měl, musel pod sprchy. Juventus se tak ocitl v nezáviděníhodné situaci, protože prohrával a ještě hrál více než polovinu utkání v početním oslabení.

Do konce první půle už Juventus nedokázal nic kloudného vymyslet a přestávka mu evidentně prospěla. Do druhé půle vstoupil jiný Juventus. Nejprve dělal problémy obraně Sassuola Paulo Dybala, po něm se o protlačení míče do brány snažil i Mario Mandžukić. Poslední, kdo spálil velkou šanci, byl Francouz Paul Pogba, který pálil těsně vedle. I trenéru Allegrimu bylo jasné, že tým potřebuje trochu oživit. Paulo Dybala dnes nehrál v pohodě a u postranní čáry už se rozcvičoval španělský talent Alvaro Morata. Kýžená změna tedy přišla, Mario Mandžukić si šel odpočinout místo Moraty.

Juventus se usídlil na polovině svého soka, i když na žádnou větší šanci to zatím nevypadalo. Hostující fanoušci se dočkali, když si žlutou kartu připsal také Domenico Berardi. Dobré zprávy to pro ně ale příliš nebyly, protože hned poté vstoupil na hřiště nebezpečný Gregoire Defrel, jenž vystřídal unaveného Floccariho. Obrana Sassuola držela a bylo na ní vidět, že si je hodně jistá proti útokům Staré dámy. Zajímavý zápas čekal také na Simoneho Zazu, který své dosud nejlepší roky odehrál právě v Sassuolu a dnes nastoupil proti němu místo Dybaly. Posledních deset minut si přišel užít také zkušený Brazilec Hernanes, jehož na trávník pustil Lemina. Juve opět předvedlo mátožný výkon.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

02 1:2 podle mě odřený uši Dámo možná spíše 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Berardi

Reagovat
smazaný uživatel

Berardi uz je normalne hracem Sassuola ne? Juve ma maximalne gentlemanskou dohodu Na prednostni odkup za trzni cenu..

Nebo se mylim?

Reagovat
Furia Ceca

Jj, přesně tak, je to stejný jako loni se Zazou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele