13. kolo
22.11.2015 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Premiéra Montellovi nevyšla, vyhrálo Udinese

První zápas na trenérské lavičce Sampdorie Janov Vicenzo Montella oslavovat nebude. Všechny tři body totiž díky brance Emmanuela Badua zůstávají na stadionu Friuli v Udine.

Do nového dnes s novým trenérem. Sampdorii vedl poprvé trenér Vincenzo Montella a hned na úvod jej čekal nepříjemný soupeř. Utkal se s Udinese, které umí pozlobit nejednoho soupeře. Do prvního utkání Montella svěřil důvěru celkem očekávané sestavě se třemi útočníky. Nechyběli Eder, Muriel, Carbonara nebo hvězda Soriano v záloze. Domácí Udinese nastoupilo bez Di Nataleho, jehož místo v útoku vedle Théréaua zaplnil Aguirre. V pětičlenné záloze jsme se dočkali například Badua, Lodiho nebo Widmera.

Po úvodní znělce, francouzské státní hymně, se do útoku hnalo Udinese. Pokud Montella a spol. čekali snadnou práci, obrázek hry je možná poněkud zaskočil. Zebry se snažily nejen procházet do vápna Dorie díky individuální kvalitě, ale rovněž rychlou kombinační hrou. Manuel Iturra se nejprve odvážil ke střele, poté celou akci vymyslel jinak a nahrával na Badua. Zkušený záložník se dostal do další šance po pasu z hloubi pole. Když se rozhodl pro přihrávku na ještě lépe postaveného spoluhráče Théréaua, včas proti němu vystoupil Zukanović.

Sampdoria byla víceméně neviditelná, a to až do nějaké dvacáté minuty. V ní se do střelecké pozice dostal Luis Muriel, který vyzkoušel reflexy brankáře Karnezise. O chvíli později pálil rovněž záložník Roberto Soriano, který však vystřelil jen těsně vedle. Na opačné straně měl velké problémy brankář Viviano, který musel likvidovat jedovatou ránu z první. Místo toho, aby mu jeho obránci pomáhali, se srazili spolu a umožnili soupeři zakončit.

Lorenzo De Silvestri si naběhl na krásný pas za obranou z pravého křídla a ještě se dostal ke střele. Mířil těsně nad bránu. Janovský celek byl považován za favorita dnešního utkání, ale plány na tři body dostaly povážlivou ránu deset minut před koncem první půle. Emmanuel Badu byl u míče ve vápně včas, Cyril Théréau sklepl míč právě pro něj a Badu zakončil z první právě do brány!

Sampdorii čekala dlouhá cesta a plno práce. Trenér Montella nemohl být spokojen s obrannou linií svého celku, záloha rovněž prakticky nefungovala. Udinese vstoupilo i do druhého poločasu v mnohem lepší formě. Nejprve musel dlouhý pas likvidovat Viviano, po něm zasáhla jeho obrana, když pálil Emmanuel Badu. Jednoznačně ale Sampdoria přidala a snažila se najít skulinu v dobře pracující obraně Zeber.

Vše mohl spravit Luis Muriel, který má velkou podporu trenéra Montelly. Danilo prohrál na straně vápna souboj s někdejším hráčem Udinese, který se tak dostal ke střele. Pálil ale hodně mimo! O něco přesnější mušku měl jeho kolega ze zálohy, Fernando. Ten pálil zpoza šestnáctky, ale také on pálil těsně vedle. Trenér Montella se rozhodl pro změnu a poslal na hřiště čerstvé síly.

Dorazili Christodoulopoulos a Antonio Cassano. Ten si Montellu dobře pamatuje, protože spolu hráli za římské AS. Dvacet minut před koncem utkání k ráně zpoza vápna napřáhl Edenilson, jenže mířil mimo! Na hrací plochu se posléze dostal i věčný kapitán Antonio Di Natale, což byl jasný signál - Udinese nehodlalo po zbytek utkání jen bránit.

Deset minut před koncem se do zakončení dostal ještě Emmanuel Badu, který však nepřekonal skvělého brankáře Viviana! Závěr utkání už se jen dohrával. Ervin Zukanović ještě v závěru dostal červenou kartu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 popř.1:1, 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele