31. kolo
03.04.2016 12:30 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - SSC Neapol 3:1

Velké překvapení se událo na Stadio Friuli, domácí Zebry si vyšláply na Neapol, kterou porazily 3:1. Udine získalo veledůležité body v boji o záchranu, naopak Parthenopei ztratili v boji o Scudetto a na Juventus ztrácejí už šest bodů.

Udine si na favorita věřilo, koneckonců vzájemná bilance nebyla vůbec špatná. Domácí také vstoupili do zápasu lépe a Neapol zaskočili už po první čtvrthodině, kdy si Koulibaly nepočínal ve vlastním vápně zrovna obezřetně a sudí po jeho zákroku odpískal pokutový kop. Bruno Fernandes sice zvolil stejný směr kam letěl neapolský brankář, ale míč dokázal do sítě procedit - 1:0. Udine bylo při chuti a Fernandes za chvíli znovu pořádně prověřil brankáře Gabriela. Jenomže Neapol má ve svém kádru Gonzala Higuaína a ten má skvělou fazónu. Ve 24.minutě se dostal za hranicí vápna k voleji a nekompromisní dělovkou pod břevno srovnal na 1:1.

Jen o dvě minuty později selhal ve vlastním vápně tentokrát Ghoulam a sudí nařídil další penaltu ve prospěch domácích. Opět se k ní postavil Bruno Fernandes, ale tentokrát už neměl štěstí a z dorážky neuspěl ani Felipe! Zebry předváděly dobrý fotbal, v další šanci byl Badu a v nastavení prvního poločasu vrátil vedení na stranu Udine opět Bruno Fernandes. Domácí využili zaváhání Gabriela a Fernandes se trefil krásnými nůžkami.

Neapol byla aktivitou domácích pořádně zaskočena a na začátku druhého dějství si zápas pořádně zkomplikovala další inkasovanou brankou. Na Widmerův krásný centr si naskočil Théréau a už to bylo 3:1. Maurizio Sarri hodlal hru oživit příchodem Mertense, nicméně Udine hrálo opravdu dobře. Čtvrthodiny před koncem navíc neudržel nervy na uzdě Gonzalo Higuaín a za úder loktem uviděl červenou kartu. Oslabená Neapol už nedokázala ani snížit natož vyrovnat a zkomplikovala si boj o Scudetto, Juventus už má na čele šestibodový náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvojka se zda jako tuto,ale oni tam naposledy vyhráli v r. 2007

Reagovat
Ebola SVK

a je to v píí

Reagovat
Hardwell

Pěkně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele