22. kolo
31.01.2016 15:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Lazio klopýtlo, z Udine veze jen bod

Lazio si z Udine odváží jen jeden bod za bezbrankovou remízu. Proti soupeři, kterému se hodně nedaří a navíc jeho kádrem cloumají změny, se římský celek určitě chtěl vytáhnout daleko víc.

Zebry dnes odpoledne zabraly a berou z duelu proti ambiciózním římským Orlům bod. A celá situace je o to zajímavější, že domácí hráli téměř hodinu bez vyloučeného Danila. Lazio také nezůstalo kompletní, protože útočník Alessandro Matri odešel ze hřiště po červené kartě pět minut před koncem zápasu. A to také moc nepomohlo ke vstřelení alespoň jedné branky.

Lazio nastoupilo v nejlepší možné sestavě, i když to má trenér Pioli opravdu těžké. Množství zranění a karetních trestů limituje jeho výběr na minimum. Dnes jsme se dočkali obranné řady v podání hráčů Basta, Biševac, Hoedt a Konko, do útoku se postavili Candreva, Djordjević a Keita. Za domácí nastoupila i nová posila, záložník Zdravko Kuzmanović. Do základu se dostal i Adnan nebo Zapata.

Jako by toho Lazio nemělo málo. Dnes se opět jeho marodka o něco více rozrostla. Hráč, který měl sloužit jako "záplata" za de Vrije, se zranil už po osmi minutách. Jednalo se o Milana Biševace, kterého musel nahradit Maurício. Pokud byl někdo v dresu domácích hodně aktivní a natěšený na fotbal, tak to byl především záložník Zdravko Kuzmanović. Po další jeho akci mířil balon vpřed, ale zastavil jej skluzem Konko.

Po nahrávce od Badua mířil nepřesně Duván Zapata, který o sobě také dává hodně vědět. Zebry dokázaly dostat míč do sítě, ale proto, že Duván Zapata byl v momentě nahrávky v ofsajdu, gól platit nemohl. Radost Edenilsona tak byla dost krátká. Po třiceti minutách se k centru ze strany dostal Guilherme, který našel naskakujícího Wagueho. Ten se sice dostal k hlavičce, ale poslal ji těsně vedle tyče!

Krátce před koncem první půle se po pravé straně až do šestnáctky prodral Candreva, jehož přízemní centr Karnezis vyrazil. Míč se dostal k Djordjevićovi, kterému však zabránil ve vstřelení branky Ivan Piris. Emoce hodně jiskřily a ještě před koncem prvního poločasu se kapitán Danilo poroučel do sprch. Nevybíravě a zbytečně přejel nohy Djerdjeviće, který nebyl schopen pokračovat. Danilo dostal druhou žlutou a poslal svůj tým do oslabení.

Lazio se málem dočkalo, když Candreva našel Cataldiho. Ten ještě vylepšil pozici pro Konka, který však minul! Pět minut po změně stran se prosadilo Lazio, ale podobně jako Udinese. Ani po obloučku Alessandra Matriho nemohl být gól kvůli ofsajdu uznán. Hodně aktivní Antonio Candreva našel posléze spoluhráče Cataldiho, který se nerozpakoval a vypálil. Mířil však těsně vedle tyče!

Milinković-Savić si šikovně narazil se svým krajanem Bastou a hledal centrem Matriho, kterému však míč z hlavy sebral Karnezis. Na brankáře Berishu nebezpečně vypálil Francesco Lodi, ale nakonec neuspěl. Sudí Celi pak zřejmě slyšel něco nevybíravého na svou adresu od dlouhána Matriho, kterému v době tlaku Lazia udělil rovnou červenou kartu. Tím Lazio definitivně přišlo o šance na tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
bayern987

Miro už se tref!

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele