5. kolo
22.09.2015 20:45 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Udinese Calcio - AC Milán 2:3

AC Milán dokázal konečně zvítězit na půdě soupeře a Stadio Friuli vyloupil výsledkem 3:2. Rossoneri si už v prvním poločase vytvořili luxusní tříbrankový náskok, o který ale ve druhém dějství málem přišli.

Domácí vzhledem k situaci v tabulce potřebovali bodovat. Přeci jenom vyhrát dokázali jen v prvním utkání, ale od té doby si nepřipsali ani bod. Uspět chtěl samozřejmě i Milán, ale obejít se musel bez Juraje Kucky, jenž se zranil i útočníka Luize Adriana, jehož nahradil v základní sestavě Balotelli. Brazilec Luiz Adriano zůstal jen na lavičce náhradníků. Od úvodní minuty nastoupil rovněž teprve osmnáctiletý Davide Calabria.

Milán měl už v 5. minutě možnost rozehrát volný přímý kop, postavili se k němu Honda s Balotellim a právě druhý jmenovaný povedenou střelou do šibenice poslal AC do vedení! A netrvalo to dlouho a Rossoneri vedli 2:0. Pěkný pas Montoliva dokázal zužitkovat skákavou střelou Giacomo Bonaventura. Dvougólové vedení si Milánští vcelku bez problémů hlídali, ale je pravdou, že Zebry jim to svojí pasivitou usnadňovaly. Milán měl každopádně více ze hry, Baccu odzbrojil Domizzi a Balotelliho střela šla jen doprostřed. Další gólový zásah si AC připsalo těsně před koncem poločasu. Na Bonaventurův rohový kop si naskočil Zapata a Milán vedl po prvním poločase už 3:0.

Udine potřebovalo o přestávce nový impuls v podobě střídání, a tak Pirise nahradil Zapata. Změnu udělal i Siniša Mihajlovič, byť až ve 49.minutě. Mladičkého Calabriu nahradil velezkušený stoper Alex a na kraj se posunul Cristián Zapata. Udine také potřebovalo brzy skórovat a i to se podařilo. V 51. minutě si sice Di Natale nezpracoval balón, ale z druhé vlny Emmanuel Badu střelou přesně k tyči vykřesal naději. A hned o několik minut později bylo trenéru Mihajlovičovi zase o něco hůře, obrana Milána nedokázala zachytit přihrávku na zadní tyč a Duván Zapata snížil už na rozdíl jediné branky.

Zebry měly ještě spoustu času na případné vyrovnání a chvílemi Milánu zle zatápěly. Cyrilu Théréaovi scházel ke koncovce krok a ostrý centr Di Nataleho zůstal bez povšimnutí. Čas ubíhal a Milánu začalo být až v 90. minutě pořádně horko. Edenílson motal obranu AC co to šlo a Fernandes dělovkou ze střední vzdálenosti protáhl Diega Lópeze. Z následného rohového kopu hlavičkoval těsně vedle Wague a to bylo vše, co Zebry předvedly. V nastaveném čase totiž uviděl druhou žlutou kartu Fernandes a oslabené Udinese se už na nic nezmohlo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Jestli nebude hrát Juraj, tak nemůžou nikdy vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

AC poslední 2 zápasy nehráli špatně ...ForzaMilan !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele