21. kolo
24.01.2016 15:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Neapol přestřílela domácí Dorii

Domácí Sampdoria dnes odpoledne odehrála solidní utkání a snahu jí nelze upřít ani přesto, že rozhodně nebyla kompletní. Na rozjetou Neapol to ale zkrátka nestačilo. V Janově bylo na co se dívat a nakonec padlo hned šest branek. Bohužel pro zklamané domácí fandy, čtyři góly do jejich sítě.

Celá řada kritiků Serii A vyčítá její neatraktivnost a přílišné dbání na taktiku. Málo šancí, málo vzrušení, málo branek. Dnešní program ale ukázal, že drtivá většina z toho je zastaralým předsudkem, protože o pohledný fotbal rozhodně nebyla nouze. A platilo to také v Janově, kam přijela ambiciózní Neapol. Partenopei chtěli dát zapomenout na neúspěch z poháru a své fanoušky určitě potěšili.

V sestavě domácího týmu jsme našli i hráče jako Carbonero, Fernando nebo Barreto, před Vivianem stáli Zukanović, Moisander, Regini a Cassani. Do útoku se opět postavil Eder a vedle něj Cassano s Correou. Neapol předvedla největší hvězdy, takže před Reinou operovali pánové Hysaj, Albiol, Koulibaly a Ghoulam. Do zálohy se tradičně postavili Allan, Hamšík a Jorginho. V útočné linii jsme také nezaznamenali žádné překvapení: Callejón, Higuaín a šikula Insigne.

Neapol se podle očekávání do svého soupeře zakousla a už po čtyřech minutách mohla vést. To by ale Gonzalo Higuaín musel trochu sklopit nárt a nestřílet nad bránu. Argentinský šutér si však vše vynahradil o pár minut později, když uzavíral první desetiminutovku utkání krásným gólem. Higuaín využil chyby v obraně Dorie a sám před brankářem Vivianem neměl žádné slitování - 1:0.

Smolný úvod do utkání pro Dorii pokračoval, když by ve vápně faulován pronikající Albiol a sudí Daniele Orsato pískal pokutový kop. Aby toho Higuaín neměl moc, zahrával jej Lorenzo Insigne. Volba to však nebyla špatná a mladík Lorenzo Insigne s přehledem proměnil.

Po velmi špatném úvodu se Montellova družina chtěla zlepšit a potěšit své diváky alespoň bojovnou snahou. Po zmatku ve vápně vypálil Correa a i díky teči měl brankář Reina velké problémy, aby ji udržel mimo bránu. Přesto se domácí dočkali. Předvedli pohotovou a elegantní akci, která přes Carbonera skončila až u Joaquína Correy. Mladý hráč míč krásně napálil mimo dosah Reiny - 2:1 pro Neapol.

Sampdoria sice vstřelila gól, který znamenal naději na případný bodový zisk, jenže Neapol dnes byla jistější a nechtěla připustit žádné drámo. Po změně stran se Higuaín srazil s Vivianem a muselo se ošetřovat. Pak se vysněných minut dočkal také navrátilec do Serie A Ricky Alvarez. Další zajímavý moment byl odbyt po hodině hry, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Cassani.

Neapol pokračovala v demolici domácího celku a hra s výhodou jednoho muže v poli jí ohromně svědčila. Slovenský záložník Marek Hamšík opět předvedl něco ze své sbírky, prošel přes tři protihráče ve vápně Dorie a zamířil k tyči - 3:1 pro hostující Partenopei.

Dvacet minut před koncem vykřesal naději pro svůj celek zkušený hrot Eder, který si naskočil na centr od rohového praporku a proměnil jej! Pak se do dvou šancí dostala Neapol, ale své projektily v góly neproměnili ani Strinić s Higuaínem. Dočkal se až belgický rychlík Dries Mertens, který si zpracoval míč ve vápně a poslal jej přesně k tyči! Viviano se jen ohlédl a boj o tři body bude muset Sampdoria zkusit zase příště. Teď je totiž až na 17. místě!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V 15. kole měla naše 1 vypsán na domácí kurz 7,7 stejně jako na tento zápas,Snad taky nerupnou

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Muze byt i 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele