1. kolo
23.08.2015 20:45 CET
5 : 2
(5:1)

Reportáž

Sampdoria rozstřílela nováčka

Carpi zažilo ostrou premiéru mezi italskou elitou a nakonec byla až příliš ostrá. Po prvním poločase totiž domácí Sampdoria vedla o o čtyři branky! Ve druhém poločase už jen Carpi kosmeticky upravilo na konečných 5:2.

Sampdoria vstoupila do nové sezony s velmi živými vzpomínkami na nedávný debakl v pohárové Evropě. Dnes chtěla ukázat, že to byl jen omyl a nedopatření. Měla k tomu ideální podmínky, protože přivítala na domácí půdě nováčka z druhé ligy, Carpi. Pokud někdo z diváků, kteří našli cestu na stadion, čekal pomalé tempo a ohledy na hostující tým, krutě se mýlil.

Doria nastoupila s pozměněnou sestavou. V obranné linii dostali šanci Coda, Cassani, Silvestre a Regini, v záloze se objevila nová dvojice Barreto a Fernando. O ofenzivní část se starali Muriel s Ederem, kapitánskou pásku navlékl záložník Soriano. Ani ta jej ale zřejmě nepřesvědčí, aby v Janově zůstal. Soupeř se spoléhal především na zkušenosti brankáře Brkiće. Napadání domácí obrany měli na starosti Matos s Lasagnou.

Brankář Brkić byl v permanenci prakticky od prvních minut. Proti šanci Edera dvakrát dobře zasáhl, ale patrně ještě nečekal, jak velkou hrůzu v první půli prožije. Po čtrnácti minutách opatrnější podívané přišla strhující smršť, na kterou Carpi nikdo nemohl připravit. Nejprve byl nařízen pokutový kop po Letiziově faulu, který proměnil Eder. Zkušený útočník poslal míč do protipohybu brankáře Brkiće a Doria vedla o gól.

Po šesti minutách ale Brkić lovil míč ze sítě znovu. Luis Muriel si ve vápně dovolil drzost, pohrál si s protihráčem a krásnou ranou prostřelil vše před sebou - 2:0 pro Blucerchiati.

Lasagnova střela na druhé straně k ničemu nevedla, Muriel se z protiútoku také mýlil. Vše ale napravil o tři minuty později. Po půlhodině hry totiž Cassani adresoval skvělý pas právě Murielovi, který křížnou ranou prostřelil Brkiće a Doria vedla o tři branky! A stále to nebylo vše, protože jen šedesát sekund uběhlo, než se znovu prosadil Eder. Kanonýr domácího celku si vyměnil míč s kolegou a vypálil. Brkić se míče sice dotkl, leč v cestě do sítě mu nezabránil!

Deset minut před odchodem do šaten, který si zřejmě Carpi přálo každou minutu víc a víc, dostali domácí šanci zahrávat přímý volný kop. K němu se postavil Brazilec Fernando, který udělal jen pár kroků a krásně obstřelil překvapenou zeď soupeře! Jakousi čest, pokud se o ní dá v případě Carpi hovořit, zachraňoval Andrea Lazzari, který minutu nato přesně trefil - 5:1.

Duel mezi Ederem a Brkićem z konce úchvatné první půle skončil ve prospěch hostujícího strážce svatyně. Takový vstup mezi italskou elitu si Carpi nepředstavovalo ani v těch nejhorších nočních můrách. Brankář Viviano moc práce neměl, zaměstnal jej snad jen pokus Silvy. Po hodině hry se ozval Kamil Wilczek, který dobře pálil z levé strany. Viviano byl včas na místě a veškeré vzrušení tak bylo zbytečné. Viviana neohrozil ani nepovedený pokus Marroneho.

Luca Marrone následně fauloval a podle sudího za hranicí dovolených možností. Z toho plynula standardní situace, jenže Fernando svou druhou branku z volného přímého kopu již nepřidal. Brankář Viviano musel nečekaně do práce o pár minut později, když si ale skvěle poradil s náročnou střelou. Dorážku už za něj vyřešila jeho obrana. Jeden velký comeback si trenér Zenga nechal na závěrečné minuty, když stáhl střelce Luise Muriela a nahradil jej neposlušným synem Antoniem Cassanem.

Carpi se hodně snažilo najít skulinku v obraně Dorie, jenže bez výsledku. Nepomohlo ani vyloučení domácího Ivana v závěru utkání. Přesto se nováček soutěže ještě dočkal branky a trochu zmírnil děsivou první půli. Minutu před koncem zápasu se uvolnil Ryder Matos a krásným technickým pokusem obstřelil brankáře Viviana. A nebylo to vše, protože Regini fauloval a hosté kopali pokutový kop. Lazzari však nepřekonal skvělého Viviana.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, goal.com, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

Snad se ukáže Carpi Jsem na ně zvědavý a Samdoria po té ostudě co předvedla ať do pohárů raději neleze

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele