12. kolo
08.11.2015 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Neapol opět vítězná, hrdinou se stal Higuaín

Neapol si v podvečerním utkání poradila s Udinese, i když skóre bylo dosti hubené. Celý zápas rozhodla jen jedna jediná branka, kterou měl krátce po změně stran na starosti Argentinec Gonzalo Higuaín.

Neapol chtěla odpoěvdět svým rivalům, kteří svá utkání zvládli. Měla k tomu ideální prostředí, protože doma přívítala Udinese. Zebry jsou jen stínem týmu, který kdysi bojoval o Evropu a dá se na nich solidně vylspšit své skóre.

Od prvních minut jsme se dočkali trojice Higuaín, Insigne a Callejón, do které Sarri sahá jen málokdy. V bráně opět Reina, před ním na stranách Hysaj s Ghoulamem a na stoperech Albiol s Koulibalym. Vše dirigovala záložní řada Hamšík, Allan a Jorginho.

Ani do dnešního utkání nezasáhl střelec Antonio Di Natale od prvních minut. Prostor dostal Francouz Théréau, v pětičlenné záložní řadě figurovali Widmer, Badu, Lodi, Iturra a Edenilson. Mezi tři tyče se opět postavil Orestis Karnezis.

Od úvodních minut bylo jasné, kdo že je domácí a favorit tohoto utkání. Nejprve si ke střele sbíhal José Callejón, po něm ještě Lorenzo Insigne. Udinese se však na svého soka velmi dobře připravilo a poctivě bránil jeho klíčové muže. Po dlouhém pasu přímo od brankáře Reiny se do zakončení dral opět Lorenzo Insigne, jenže nakonec celá akce vyzněla do ztracena.

Po krátké akci Partenopei se zastřeloval Gonzalo Higuaín, ten následně pálil z otočky po pasu od Ghoulama. Jenže minul bránu Karnezisovu. Zkušený řecký brankář se stal hrdinou také o pár momentů později, když opět vychytal skvělým způsobem argentinského snajpra Higuaína. A Karnezis musel do akce také poté, co si za obranu zaběhl José Callejón. Karnezis ale výtečně přečetl hru a míč svému soupeři vypíchl.

Ani další střela Gonzala Higuaína nepřinesla první branku, neb mířila hodně mimo. Neapoli nepřinesl štěstí ani Higuaín coby nahrávač, protože slibně se rozvíjející akci zastavil špatnou nahrávkou na Insigneho. Do druhé půle ale již Neapol vstoupila mnohem lépe.

Nejprve se zastřeloval Marek Hamšík, po něm se už radoval Gonzalo Higuaín. Argentinský střelec si naběhl k vápnu, dostal v něm míč od Jorginha a po střele ke vzdálenější tyči se mohl radovat z vedoucí branky Neapole!

O pouhé tři minutky později mohl Higuaín přidat svou druhou branku, když se k němu dostal míč po chybě Danila. Jenže Higuaínův pokus o lob skončil těsně vedle! Horko bylo také před brankářem Reinou, když si na rohový kop naskočil obránce Widmer a hlavičkoval do připraveného španělského brankáře.

Udinese prakticky již složilo zbraně a do útoku se moc nehnalo. Po dobrém náběhu se ke střele odhodlal střídající Ali Adnan, jenže střelu mladého krajního beka brankář Pepe Reina v pohodě vykryl. Neměl moc starostí ani s pokusem Widmera, který patřil k nejaktivnějším hráčům hostí. Jeho střela totiž mířila jen doprostřed brány a Pepe Reina si na ni v klidu počkal.

O poslední šanci se postaral Elseid Hysaj. Ten využil přečíslení tří na dva. Jenže místo toho, aby nahrával na nějakého lépe postaveného spoluhráče, vzal odpovědnost na sebe a zakončoval sám. A to neměl dělat, protože brankáře Orestise Karnezise nepřekonal. Z následného rohového kopu už Partenopei skóre nezměnili, ale vadit jim to nemuselo. Berou další tři body, zatímco krize Zeber se prohlubuje.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 - 2 góly Dries Mertens...

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Napoli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele