18. kolo
06.01.2016 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Neapol porazila Turín těsně 2:1

Neapol si doma poradila s Turínem a prohloubila jeho smutnou sérii. Naopak domácí se mohou radovat z povedeného výkonu a tří bodů. Ty jim zajistila spolupráce mezi Lorenzem Insignem a Slovákem Markem Hamšíkem, kteří se zapsali do střelecké listiny.

Neapol chtěla odpovědět ostatním uchazečům o titul co možná nejlepším výsledkem, ale dnes večer ji nečekal snadný soupeř. Domácí se pod Vesuvem utkali s Turínem. Granatě se sice v posledních týdnech moc nedaří, ale nikdy je není dobré podceňovat.

V dresu Neapole jsme dnes od prvních minut viděli na hrací ploše brankáře Reinu nebo záložníka Davida Lópeze. Vedle něj se postavil také Mirko Valdifiori, tedy rozhodně ne nejsilnější složení záložní formace. Turínský celek vsadil na hráče jako Bovo nebo Glik, na stranách figurovali Peres a Molinaro. Do útoku se postavila dvojice Belotti a Quagliarella, coby někdejší hráč Neapole.

Partenopei se od prvních momentů oakmžitě drali do útoku a velmi častým adresátem míčů se stal podle očekávání El Pipita - Gonzalo Higuaín coby rozdílový hráč a nejlepší střelec ligy. Brankáře Padelliho se snažil překonat také José Maria Callejón, který si narazil míč se spoluhráčem a zakončoval, ale zkušený Padelli se mu vrhl pod nohy a zneškodnil jeho akci.

Po deseti minutách kolotoč nahrávek Neapole znovu rozjel a hosté se málem nestíhali ubránit. Aktivní José Callejón se dostal k míči ve středu pole a kousek za vápnem se rozhodl pro krásnou střelu. S ní měl Padelli obrovské potíže, ale nakonec ji dokázal dostat mimo tři tyče. Po patnácti minutách už se ale ani Padelli nezmohl na odpor. Překonal jej Lorenzo Insigne, který naprosto jedinečným zakončením poslal nahrávku od Callejóna do sítě!

Lorenzo Insigne trefil parádně a brzy mohl přidat další branku. Skvěle jej našel Gonzalo Higuaín, ale mladý útočník nakonec mířil mimo tři tyče. Vzápětí se osmělil také Turín, konkrétně hráč, který Neapol velmi dobře zná. Fabio Quagliarella ale hlavičkoval jen do prostoru, kde byl Reina. Následně však ani Reina nedokázal zabránit gólu, protože Faouzi Ghoulam fauloval pronikajícího Perese a z nařízené penalty se Quagliarella nemýlil!

Přesto to nebylo vše a v prvním poločase padla ještě jedna branka. Tentokrát na druhé straně, protože ji měl na svědomí Marek Hamšík. Jako správný kapitán poslal slovenský záložník míč skrze nohy brankáře Padelliho a mohl děkovat Lorenzu Insignemu za krásnou nahrávku do běhu - 2:1 pro Neapol.

Hned po změně stran se José Callejón málem znovu dostal do šance a ještě nahrával na Gonzala Higuaína. Jenže argentinský šutér další branku Neapole nepřidal. Po zákroku polského stopera Kamila Glika, který ránu Gonzala Higuaína zastavil rukou, se Neapol dostala k zahrávání volného přímého kopu. Ten nakonec zazvonil o břevno, kam jej nasměroval Lorenzo Insigne!

Gonzalo Higuaín se dostával do zajímavé střelecké pozice také o chvíli později, kdy zpoza vápna prověřil brankáře Padelliho a jeho reflexy. Zkušený veterán ale nakonec míč dostal pod kontrolu. A jako poslední v zápase zahrozil střídající Belgičan Dries Mertens, který se ocitl v šanci, ale nakonec jeho zakončení proletělo kousek vedle tyče.

Turín sice bojoval a díky penaltě Fabia Quagliarelly byl blízko bodům, ale ty si dnes nakonec připisuje Neapol. Koneckonců, byla aktivnější a vyhrála zcela po právu. Granata je nyní na 14. příčce, zatímco domácí jsou díky třem bodům třetí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k předváděným výkonům Toro je nejspíš sázkařská 1 na místě. Vše ostatní bude překvapení, dejte tomu, že pro mne milé... Prohra nás katapujtuje do spodních pater serie A!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele