30. kolo
20.03.2016 18:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Neapol otočila utkání s Janovem

Janov sice dobře začal, ale ani to dnes nestačilo na body. Neapol nakonec hosty přehrála a díky dvěma gólům v závěrečných deseti minutách si tři body nechává doma. To jí umožňuje odrážet ataky AS a pronásledovat první Juventus.

Gonzalo Higuaín má životní formu a Neapol na to samozřejmě hodně spoléhá. Dnes se Partenopei opět mohli spolehnout na jeho schopnosti a z výsledků dnešního utkání je vidět, že dělají dobře. Gonzalo Higuaín vládne střelecké tabulce první italské ligy a nejeden fanoušek Neapole doufá, že se Partenopei podaří dotáhnout také první Starou dámu. Neapol dnes vsadila na trojlístek Callejón, Higuaín, Insigne, zatímco před Reinou byli Hysaj, Albiol, Koulibaly a Ghoulam. Zkrátka osvědčená parta.

Janov se spoléhal na brankáře Perina, kterého navíc bránili Izzo, Burdisso a De Maio. Především pro Izza to byl zajímavý duel, protože je velkým fanouškem Neapole. S cílem napadat soupeřovu rozehrávku a obranu byli na hřiště vysláni Pandev, Pavoletti a Laxalt. Lorenzo Insigne si ve středu hřiště narazil míč s Higuaínem a následně poslal centr do šestnáctky. Tam ale zasáhli pozorní obránci hostujícího celku.

Neapol stupňovala svůj tlak a Perina čekaly perné chvilky. Gonzalo Higuaín našel povedeným lobem na hranici vápna Callejóna, jenže jeho pokus z voleje Perin nakonec řešit nemusel. Přesto stadion San Paolo umlkl. V desáté minutě jej totiž umlčel Tomás Rincón, který dokázal obejít Koulibalyho a krásnou ranou poslal míč přesně pod břevno Reinovy brány - 1:0 pro Janov!

Po patnácti minutách se Nicolas Burdisson zranil a musel střídat, protože si jeho zranění vyžádalo odbornější péči. O chvíli později se možná i díky Burdissově absenci ve vápnu dostal k hlavičce Gonzalo Higuaín a Perin musel do práce. Tu zvládl perfektně a míč skvěle vyrazil. Hysajův další centr Perin nepříliš jistě vyboxoval a balon se stáčel do branky, kde však na poslední chvíli zabránil gólu Izzo!

První půle se Neapoli moc nepovedla a nezměnila na tom nic ani spolupráce mezi Higuaínem, Callejónem a Allanem. Prve jmenovaný nahrával, druhý jmenovaný našel Allana a jeho rána mířila jen do míst, kde se zrovna pohyboval Mattia Perin. V kabině Neapole bych určitě být nechtěl, protože trenér Sarri jednoznačně nebyl na hráče moc milý. Domácím šlo o hodně a hodně museli také přidat.

O to se hned po změně stran pokoušel Slovák Marek Hamšík, který hledal Josého Callejóna. Ten ještě hledal Insigneho, který si zrovna všiml, že v lepší pozici je Gonzalo Higuaín. Argentinec poslal z ostrého úhlu míč pod Perinem před branku, kde však situaci zachránil pohotový De Maio. Ani ten však hostům nepomohl o pár minut později, když se Neapol konečně prosadila. Hysajovu nahrávku Higuaín přetavil pohlednou ranou v gól a srovnal.

Na Higuaína směřovala také nahrávka od kolegy Callejóna, jenže tentokrát někdejší hvězda Realu Madrid branku nepřidala. Po hodině hry se málem Janov dočkal další branky. Alessio Cerci se totiž dostal do běhu a to bývá pro obrany soupeře špatná zpráva. Marně ho stíhal Koulibaly a nechal jej i zakončit. Naneštěstí pro hosty však Cerci pálil mimo. Na opačné straně za vápnem operoval s míčem Hamšík, který našel naběhnutého Insigneho. Ten oslovil Higuaína, kterého však zablokovali obránci.

Ani další akce mezi Rincónem a Cercim nevedla ke gólu, i když akce to byla oku lahodící. Až deset minut před koncem se tlak Neapole přetavil v gól. Argentinská modla Higuaín dostal před vápnem přihrávku od Hamšíka, míč si připravil na střelu a poslal ji do sítě. Aby toho nebylo málo, v nastaveném čase se ještě trefil Omar El Kaddouri, kterého k tomu vybídl střídající útočník Manolo Gabbiadini. Neapol se tak nakonec raduje ze tří bodů, Higuaín dnes nešel zastavit.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele