36. kolo
02.05.2016 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Neapol porazila Atalantu, Higuaín opět hrdinou

Gonzalo Higuaín se dvěma góly postaral o to, že Neapol na San Paolu porazila vzpouzející se Atalantu. Hosté z Bergama se sice pokoušeli utkání zdramatizovat, ale vlastní zásah Raula Albiola jim stejně nepomohl.

Poté, co se AS dokázalo postarat o výhru nad Janovem, se Neapol potřebovala zachovat stejně. Bylo tedy otázkou, zda svěřenci trenéra Sarriho zvládnou náročný duel proti Atalantě Bergamo, která umí být hodně nebezpečná. Dnes se trenér Sarri spolehl na co největší počet hvězd a obvyklých hráčů číslo jedna. Před Reinou nastoupili Hysaj, Albiol, Koulibaly a Ghoulam, zatímco do útoku si opět stouplo trio Callejón, Huguaín a Insigne.

Před těžkým úkolem bránit Gonzala Higuaína se ocitli hostující obránci, mezi které patřili Masiello, Tolói, Djimsiti a Dramé. Velkou pozornost na sebe chtěli upoutat zejména hráči, na které Partenopei získali opci na další léto. Mezi ně patřili nizozemský záložník de Roon, brankář Sportiello nebo mladý obránce Conti. Největší hrozbou pro obranu domácích měl být útočník Marco Borriello, který sice ztratil kila, ale nabral chuť ke skórování a především potvrdil instinkt zabijáka.

Diamanti hledal dlouhým pasem forvarda Borriella, ale obrana domácího týmu si poradila. Lorenzo Insigne vybojoval balon v souboji s přesilou soupeřů a posunul míč na Jorginha, jenže celou akci zastavil faulující kapitán domácích Marek Hamšík, po jehož intervenci dostali míč hosté. Jako klíčová se ukázala být desátá minuta, v níž po parádním centru od Marka Hamšíka putoval míč na Gonzala Higuaína, který prvním dotykem s míčem usměrnil balon za záda brankáře Marca Sportiella! Neapol brzy vedla o gól.

Allan se přes Kurtiće prodral do vápna, tam jej ale poměrně ostře dohrál Boukary Dramé. O příjemný technický pokus se zasloužil Lorenzo Insigne, který si navedl míč na silnější nohu a pokusil se překonat brankáře Sportiella. Jenže neuspěl a hosté se dál úspěšně bránili. Reflexy brankáře Sportiella vyzkoušel hodně povedenou ranou ze střední vzdálenosti záložník Allan, který sice nepatří k nejčastějším zbraním Neapole, ale ránu má solidní. Náhradní brankář italské reprezentace si ale poradil s bravurou.

Po pěkném centru ze středu pole zakončoval před bránou Atalanty Lorenzo Insigne, jenže jeho nůžky skončily mimo. Brankář Reina neměl mnoho práce, ale těsně před koncem první půle jej vyzkoušel zkušený veterán Allesandro Diamanti, který jej neúspěšně přehazoval. Neapol pokračovala v aktivním herním projevu také po změně stran. Insigne se se štěstím procpal do vápna, jenže jeho nahrávka na volnějšího Gonzala Higuaína nakonec neprošla.

Krátce po hodině hry zakončoval hodně nebezpečně opět Allan, který přidal na důrazu a jeho snaha se málem vyplatila. Zastavilo ji až břevno za Sportiellovými zády, které rána zkušeného záložníka rozezvučela. Dries Mertens vytáhl míč po levé lajně a předal jej na střed Jorginhovi. Ten opětoval nahrávku svému kolegovi a výsledkem byl rohový kop. Z něj sice gól nepadl, ale hned z další akce už ano. Faouzi Ghoulam vhodil míč do hry, balon se dostal ke Callejónovi, který hned z první našel opět Gonzala Higuaína. A protože argentinský útočník je v životní formě, nebylo co řešit - 2:0 pro Neapol!

Místo něj si na konci utkání zahrál také mladý Ital Manolo Gabbiadini, na hřiště se dostal i Omar El Kaddouri. Nevýrazného záložníka de Roona nahradil obránce Conti, který přinesl hostům štěstí. Také další gól měl na svědomí hráč Neapole, ale tentokrát Raul Albiol zamířil do vlastní brány! Atalanta tím zdramatizovala dnešní utkání, ale nic víc už nestihla. Neapol si tak opět bere druhé místo a římské AS odchází zklamané.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele