8. kolo
18.10.2015 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Neapol doma porazila Fiorentinu 2:1

Neapol doma porazila Fiorentinu a její skvělá série pokračuje. Viola naopak našla svého přemožitele její zaváhání mohou využít další soupeři.

Souboj o čelo italské Serie A! O nic menšího dnes pod Vesuvem nešlo. Oba týmy chtěly uspět a připsat si tři body. Za domácí nastoupila opět silná sestava čítající jména jako Reina, Albiol, Allan, Hamšík, Insigne či Higuaín. Hosté vsadili na neměnnou sestavu, v níž jsme mohli najít hráče jako Kalinić, Alonso, Vecino, Valero nebo Bernardeschi.

Souboj dvou treérských překvapení letošního ročníku začal s menším zpožděním, ale od prvních minut bylo jasně vidět, že tady půjde o hodně. Rozehrávka Violy se mohla zdát trochu kostrabatá a zpomalená, ale stačilo pár vteřin na to, aby se útočníci Fiorentiny dostali do brejku.

Po krásném přenesení hry na Marcose Alonsa se míč dostal k Bernardeschimu, který jej z první napálil jen do obránce Albiola! Fialky rozhodně nepůsobily nějak zakřiknutým dojmem a velmi sebevědomě napadaly rozehrávku Neapole. Ta se pod tlakem necítila úplně komfortně a často mohla děkovat nepřesnosti v podání Fialek.

Velmi dobrou přihrávku za obranu Violy dostal José Callejón, jenže toho včas odzbrojil Marcos Alonso. Prapor Neapole chtěl pozvednout Lorenzo Insigne, který se mazlil s míčem i proti třem protihráčům. O míč nakonec přišel, ale diváci si přišli na své. Stejně tak při ráně Blaszczykowskiho, který pořádně protáhl zkušeného strážce tří tyčí Reinu.

Spíše než ultra-ofenzivně-zběsilá smršť se dnešní utkání neslo v duchu taktiky a zase taktiky. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, v sázce bylo hodně bodů i respektu, takže se diváci dočkali spíše urputného boje bez lehkosti. Počet faulů a nedovolených zákroků na obou stranách se zvyšoval stejně jako minutáž na ukazateli času.

Ani v rámci tří nastavených minut se nic podstatného nestalo. Nástup do druhého poločasu ale znamenal konec všech možných taktických pokynů a proměnil se v ofenzivní nádheru. Pouhou minutu po změně stran se totiž po pasu od Marka Hamšíka dostal do úniku mladík Lorenzo Insigne a krásnou ranou prostřelil Tatarusanua! Osm zápasů, šest branek.

Neapol byla jako politá živou vodou. Pět minut po vstřelené brance se do další šance dostal José Callejón, jehož projektil byl sražen Tomovićem. Stejný hráč zakončoval také centr před brankářem Tatarusanuem, který však mohl zůstat v klidu. Následně odešel ze hřiště Federico Bernardeschi, jehož místo zaujal Josip Iličić!

Fiorentina mohla vyrovnat, když se do míče položil klouzající Kalinić, jenže toho strážili dva obránci Partenopei. Fiorentina se ale ani po střídání nemohla dostat do tempa a Neapol utkání jasně kontrolovala. Neapol se usídlila před vápnem svého soka a José Callejón mohl přidat další trefu. Skóre se přeci jen měnilo, i když na druhé straně.

Iličić totiž vymyslel skvělou nahrávku z první na Nikolu Kaliniće, který se nemýlil a z voleje poslal míč přesně k tyči!

Následně v dresu Neapole trestuhodně minul Dries Mertens a utkání dostalo nový náboj. Neapol však brzy znovu vedla. Krásná kombinace mezi Driesem Mertensem a Gonzalem Higuaínem vedla k samostatnému úniku argentinské hvězdy, která si poradila bez větších potíží a Neapol opět vedla!

Ke konci utkání se snaha Fiorentiny stupňovala, ale domácí velmi dobře bránili a v podstatě hosty k ničemu vážnějšímu nepouštěli. Tři body tak nakonec zůstávají na San Paolu a první příčka se Partenopei opět přibližuje. Fiorentina naopak dává šanci ostatním pronásledovatelům.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Houfi

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

remíza 2:2 nebo těsně ke konci 2:1

Reagovat
mastakillah

2:1 (2x - Callejon)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele