13. kolo
22.11.2015 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lazio si dělí body s Palermem

Domácí Lazio nedokázalo porazit Palermo a zápas se sicilským soupeřem pro něj skončil jen remízou. Po dvaceti minutách se radovali hosté, když se prosadil mladík Goldaniga, jenže za domácí Orly pak srovnal Antonio Candreva.

Lazio vstupovalo do zápasu jako favorit a chtělo se rozehrát před důležitým programem Evropské ligy, který na Lazio ve čtvrtek čeká. Dnešní utkání mohlo být ideálním způsobem, jak získat další body, protože Palermu se venku moc nedaří. Do sestavy se v jeho dresu podívali Goldaniga, Čočev, Brugman nebo opory jako Vazquez, Lazaar a Sorrentino.

Trenér Stefano Pioli vsadil na hráče jako Basta, Hoedt, Gentiletti a Lulić v obraně, do zálohy postavil Milinkoviće-Saviće, Bigliu a Parola. O ofenzívu se měli starat Anderson, Djordjević a Keita. Lazio začalo tlačit svého soka před sebou, zejména po ose Felipe Anderson - Biglia a Djordjević hrozilo hostům neustálé nebezpečí. Djordjević se k míči po pasu od Basty nedostal, ale z druhé vlny pálil těsně vedle Milinković-Savić.

Prapor Palerma velmi často držel Alberto Gilardino, který se nejprve sympaticky probíjel skrze hradbu těl, následně si poradil s bezbranným Dušanem Bastou, odstavil jej od míče a vystřelil. Mířil však těsně vedle. Prvních dvacet minut se divákům zřejmě moc nelíbilo, ale pak mohli hostující fanoušci spustit oslavné chorály. Po rohovém kopu se pokusil vypálit Achraf Lazaar, jenže střela se mu nepovedla. Palermu to nemuselo vadit, protože balon se dostal k Edoardovi Goldanigovi, který prostřelil brankáře Marchettiho!

Byla to sice hraniční až ofsajdová situace, ale sudí Celi ofsajd neviděl. Pak nastala hluchá pasáž, při níž jsme viděli spíše jen několik nepřesností a boje o míč. Až pět minut před koncem první půle se do větší šance dostalo Lazio. Krásnou ránu Felipeho Andersona vytahoval brankář Stefano Sorrentino mimo nebezpečí jen s pomocí svých obránců.

Pět minut po změně stran se Lazio opět vrhlo do útoku a ten se mu vyplatil. Domácí totiž vstřelili branku. Jejich radost však byla jen chvilková, protože sudí Celi opět zasáhl a kvůli faulu Marca Parola gól nakonec neuznal. Coby posílení útoku se na hřišti v dresu Lazia ukázali Alessandro Matri a Antonio Candreva.

Po hodině hry málem znovu udeřilo Palermo, když Čočev málem dostal míč do brány. V poslední chvíli mu v tom ale zabránili obránci Lazia ve spolupráci se svým gólmanem. O chvíli později se domácí barvy konečně dočkaly. Hiljemark totiž fauloval pronikajícího Senada Luliće a sudí odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Antonio Candreva a sebejistě proměnil - 1:1.

O chvíli později si málem Palermo vzalo zpět vedení, když se ke střele dostal Luca Rigoni. Na svém místě ale včas byl brankář Federico Marchetti.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele