29. kolo
11.03.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Dybala zachránil Juventus, Sassuolo padlo

Juventus Turín zvládl páteční předehrávku proti náročnému soupeři a udolal Sassuolo o jeden gól. Ten měl na svědomí mladý zázrak Paulo Dybala, který rozhodl jedinou trefou o třech bodech pro favorizované domácí.

Kdekdo zřejmě čekal ofenzivní představení a od obou celků pohledný fotbal. Toho jsme se ale nedočkali, alespoň ne v takové míře. Zřejmě to bylo na straně hostí způsobeno i absencí Domenica Berardiho, kterého nahradil Politano. Kromě něj se do domácích měli pustit i Sansone, Biondini, Magnanelli, Vrsaljko, Acerbi nebo Peluso. Sassuolo ještě nevzdalo boj o pohárovou Evropu a dnes chtělo alespoň bod.

Juventus čeká v týdnu náročné utkání proti Bayernu Mnichov a dalo se čekat, že bude alespoň v koutku duše myslet právě na populární duel. Jeho dnešní sestava ale počítala s nejsilnějšími faktory. Nastoupili Marchisio, Asamoah, Sandro, Dybala, Mandžukić, Barzagli nebo mladík Rugani. Ten jen zpovzdálí sledoval, jak se k míči dostává Paulo Dybala. Jeho rána ale zamířila těsně nad břevno a hosté měli chvíli klid.

Dybala pak hledal za obranou hostů naběhnutého Mandžukiče, jenže ten se nakonec nedostal k nahrávce. Pokud byl v dresu Sassuola v prvních minutách někdo hodně aktivní, tak byl zcela jistě Sansone. Ten proháněl obranu Juventusu alespoň trochu, když už nemohl počítat s pomocí Domenica Berardiho. Problémem bylo to, že až příliš často bojoval s bezchybnou obranou Juventusu sám a neměl moc šancí na úspěch.

Z volného přímého kopu padal míč po centru Dybaly na hlavu Alexe Sandra, který jej poslal jen do míst, kde byl připraven brankář Andrea Consigli. Následně Dybala ve velmi těžké pozici dokázal ještě odcentrovat na záložníka Samiho Khediru, který z bezprostřední blízkosti přestřelil bránu. Deset minut před koncem první půle se ale přesto Juventus dočkal. Cuadrado v pádu posunul míč zpět na Paula Dybalu, který míč zakroutil naprosto parádně k tyči - 1:0 pro Juventus Turín.

Konec první půle již nic jiného nenabídl a fotbalově šlo trochu o zklamání. Druhá půle měla být lepší. A začala dobře. Cuadrado si přehodil balón přes Duncana a našel si cestu až do vápna, jenže tím to také skončilo. Po hodině hry hledal Claudio Marchisio nabíhajícího rychlíka Cuadrada, který ale nakonec nezakončil podle svých představ. Ke gólu nevedla ani spolupráce mezi Khedirou a Sandrem, jelikož jeho centr skončil mimo bránu.

Poklidné tempo nebylo nijak výrazně narušováno ani jedním z týmů, diváci o sobě také nedávali příliš znát. Patnáct minut před koncem dnešního utkání se zastřeloval záložník Magnanelli, jenže ani jeho pokus nemohl veterána v brance Juventusu Turín rozhodit. Až deset minut před koncem utkání jsme se dočkali další povedené akce. Nahrávku od Maria Mandžukiće převzal Juan Cuadrado, jenže jeho pokus trefil jen brankáře Andreu Consigliho.

Následně se do akce zapojil také střídající záložník Paul Pogba, jenže pokus mladého Francouze neskončil ani střelou, ani nezaložil pořádný útok. Přesto byla k vidění ještě jedna velká šance. Na svědomí ji měl rychlý Nicola Sansone, který mohl v samém závěru srovnat skóre. Nejprve si přehodil míč z jedné nohy na druhou a poté vyslal krásnou a tvrdou ránu do míst, kde se pohyboval legendární brankář Gigi Buffon. Sassuolo tak z Turína jede bez bodů. Bianconeri naopak načali důležitý týden velmi dobře.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele