1. kolo
23.08.2015 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Juventus překvapivě nestačil na Udinese

Nedělní program začal velmi zajímavým duelem mezi vládnoucím králem Itálie a Zebrami z Udine. Favorit byl jasný, protože Juventus obhajoval mistrovský titul, zatímco Udinese se v minulé sezoně málem nevyhnulo sestupu. Absence a ztráty klíčových hráčů ale dopadly na hru Juve mnohem víc, než by se možná čekalo.

Výčet absencí a tahounů z loňské sezony, kteří od nynějška bojují o šanci v jiných týmech, jsme provedli už v předzápasovém preview. Přesto, že byly jejich odchody zaceleny příchody nových a nadmíru talentovaných hráčů, se zdá, že tyto absence zasáhly tvář a souhru Juventusu citelně. Dnešní výsledek tomu dává za pravdu, protože prohru s Udinese a ještě k tomu před vlastními fanoušky, to čekal málokdo.

Trojitou obrannou linii Juve tvořili pro dnešní utkání osvědčení Barzagli, Bonucci, Chiellini. Do zálohy se vměstnali mimo jiné Pereyra, Padoin a Pogba, zatímco před nimi se vedle Maria Mandžukiće postavil mladík Kingsley Coman. Rovněž Udinese se opíralo o pětičlennou zálohu, v níž se skvěli Edenilson, Badu, Iturra, Fernandes a mladík Adnan. Do útoku dorazil nesmrtelný kapitán Friuli Antonio Di Natale, vedle nějž jsme se dočkali Cyrila Théréaua.

Juventus samozřejmě dostal hned v prvních momentech svého soka pod náležitý tlak, jak se od něj ostatně čekalo. Nadšení diváci mu byli dobrou kulisou. Dvakrát se dostával za obranu hostí Mario Mandžukić, který čekal na ty správné pasy. Mít za sebou jednoho z dvojice Claudio Marchisio nebo Andrea Pirlo, zřejmě by se do akce dostával ještě častěji a elegantně k tomu. Takhle ale pracovala velmi dobře obrana Zeber.

Z velké dálky se do míče plnou silou opřel zkušený bek Patrice Evra, nicméně ke vstřelení branky mu chybělo štěstí, razance i slabší oponent v bráně Udinese. Po dvaceti minutách a lehkém náporu Juve se k šestnáctce s míčem u nohy hrnul Kingsley Coman, jenže byl zastaven Danilem. Brankář Gigi Buffon mnoho práce neměl - z klidu jej nevyvedl ani pokus mladíka Aliho Adnana, který se zatím prezentuje ve skvělém světle.

Udinese se jinak do útoku příliš nehrnulo a spíše vyčkávalo. Deset minut před změnou stran se k hlavičce po centru ze strany dostal Mario Mandžukić, ale snahu předchozího spoluhráče Stephana Lichtsteinera nevyužil. Balon poslal ve výskoku hodně mimo tři tyče. V poslední minutě první půle kroutil ještě balon k tyči Antonio Di Natale, ale jeho centr od rohového kopu bez problémů odvrátili obránci domácích.

Deset minut po změně stran se k šanci protahoval Mandžukić, kterého skvěle našel jeho mladší kolega Kingsley Coman. Chorvatský sniper si však nepočínal příliš efektivně. Narazil totiž na dnes velmi pozorného a koncentrovaného brankáře Karnezise. Po hodině hry oslovil Paul Pogba zajímavou nahrávkou beka Stephana Lichtsteinera, ale "Forrest Gump", jak se zkušenému obránci po vzoru běhavého filmového hrdiny přezdívá, ranou minul.

Mario Mandžukić se dostal sám před brankáře Karnezise, jenže se mu balon zamotal mezi nohy a celá situace vyústila v nezdar. Pak už dostal šanci okusit atmosféru dnešního utkání argentinský zázrak Paulo Dybala, který má vzhledem k ceně co dokazovat. Unaveného kapitána Di Nataleho nahradil na druhé straně mladý talent Duván Zapata. Do další šance se dostal vytáhlý útočník Juventusu Mandžukić, který hlavičkoval zády k bráně a tudíž nepřesně.

Deset minut před koncem utkání ale celý stadion náhle utichl. Jen v sektoru hostí bylo veselo a rušno. Střídající Koné využil zmatků v obranné spolupráci Juventusu a předložil míč na malé vápno, kam si seběhl Cyril Théréau. Pro zkušeného střelce už nebylo problémem procedit míč z první pod tělem brankáře Buffona! Juventus sice dnes byl znatelně lepší, ale je to Udinese, kdo slaví tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, goal.com, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
LidoOP

4:1

Reagovat
KingMaster13

1:0 Juventusu odešli hlavní opory ale přišli nové posily ale než se sehrají a tak, čekám opatrnější začátek navíc proti betonářům

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

uz sa zacina rozpadat co vybudoval conte:) ...uz sa zacne ukazovat pravy alegri

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele