33. kolo
16.04.2016 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Inter porazil Neapol, ta vyšla střelecky naprázdno

Neapol díky skvělému výkonu soupeře odchází z Milána poražena. Inter dnes podal takticky vyspělý výkon, který podpořil góly Icardiho a Brozoviće. Absence Gonzala Higuaína se dnes naplno projevila a souboj o Ligu mistrů bude ještě hodně zajímavý.

Milán hostil šlágr o všechno. Duel, který měl ukázat ambice Interu i Neapole, ale také měl mít přímý vliv na boj o třetí místo, římské AS nebo Fiorentinu. Pokud by Neapol dnes večer vyhrála, zřejmě by definitivně uzmula druhé místo spojené s přímým postupem do základních skupin Ligy mistrů. Inter by se naopak v takovém případě mohl rozloučit s bojem o třetí místo.

Trenér Roberto Mancini chtěl nasadit to nejlepší, co měl k dispozici. Útoky hostující Neapole měl zastavovat především jeden z nejlepších brankářů calcia, Samir Handanović. Na druhé straně se hodně spoléhalo na Maurita Icardiho, který spolu s kapitánskou páskou měl vést Inter do útoku. Podporovali jej pánové Perišić a Jovetić. Neapol přijela samozřejmě bez své největší zbraně, argentinského útočníka Gonzala Higuaína. Tomu sice byl zkrácen trest, ale ne dostatečně, aby tento duel stihl. Místo něj dostal opět šanci mladík Gabbiadini.

Prvních pár dotyků s míčem možná nepatřilo k nejagresivnějším, ale už ve třetí minutě se diváci poprvé dostali do varu. A to na obou stranách, protože ti hostující vehementně signalizovali ofsajd. Na jeho hraně se po krásné nahrávce ze středu hřiště ocitl Mauro Icardi, který balon krásně zpracoval, využil zaváhání Reiny i jeho obránců a prostřelil španělského brankáře!

To byl úvod jako hrom a Neapol byla očividně dlouho zasažena. Takový začátek si rozhodně nepředstavovala a její hra musela opět nabírat přesnější kontury. Inter působil opravdu vyhecovaně a díky Mirandově zásahu v poslední chvíli jej neohrozil ani Striničův pas. Přesto hra Interu působila dojmem, jako kdyby domácí nevěděli, co přesně s míčem dělat. Neapol se postupem času oklepala a její kombinace naopak zdobila rychlost i přesnost. Hráči Interu nestíhali neapolské soky rychlostně ani technicky, což často vedlo k faulům a karetním trestům.

Oba brankáři museli chvílemi zůstávat ve střehu, ale vyložených šancí byli diváci ušetřeni. Neapol klasicky kombinovala po zemi a ve středu hry se často objevoval Marek Hamšík či Lorenzo Insigne, který se s balonem mazlí hodně rád, jenže zpravidla oba bývali dobře obsazováni protihráči. Až po třiceti minutách musel brankář Handanović vytáhnout parádní zákrok, aby zneškodnil krásnou ránu Allanovu. Strinić si všiml mezírky mezi obránci a adresoval míč Gabbiadinimu, jenže v posledním momentě jej k zemi stáhl Murillo.

Pět minut před koncem první půle se připomněl také nepříliš viditelný Stevan Jovetić, který pálil z voleje po nahrávce Perišiće. Jenže střela mu nesedla a Pepe Reina skákající pokus zkrotil. Nahrávající Perišić si posléze naběhl do vápna na krásný centr od D'Ambrosia, jenže pohledná akce Interu byla zakončena jen nevýraznou a především nepřesnou hlavičkou!

Neapol měla na kopačkách míč hodně hodně často, ale ani to ji nezachránilo. Jovetićovi stačila chvíle prostoru, aby krásně vysunul obloučkem za obranu kolegu Icardiho. Ten by sprint nestihl, takže ještě posunul balon do volnějšího prostoru na Marcela Brozoviće. Brankář Pepe Reina nevystartoval okamžitě, takže mladý záložník krásným lobem poslal míč do sítě - 2:0!

Trenér Sarri byl hodně rozzloben a věděl, že sestava potřebuje nový impuls. I proto vyslal do hry Driese Mertense a Faouziho Ghoulama. Odešla dvojice Strinić - Insigne. José Callejón byl dalším hráčem, který prakticky nebyl vidět. Jenže i jemu stačí málo. Krásný pas ze strany totiž přeletěl obránce Nerazzurri a Callejón jej z první napálil jen těsně vedle tyče!

Neapol se hnala za snížením, jenže občas zapomínala na zadní vrátka. Obrana dnes nepatřila k opěrným bodům Partenopei a po chybě brankáře Reiny posílal krásný lob do brány Brozović. Jenže na čáře se objevil vracející se Koulibaly, který míč odhlavičkoval pryč! A od té doby se v podstatě nic vážnějšího nestalo. Neapol stále hledala skulinu v obraně soupeře, jenže ten nepovolil. Ze hry odešel Jovetić, kterého těšily ovace celého stadionu, a následoval jej také kapitán Icardi, kterému tleskala především Wanda Nara.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Recoba Inter

To dáme Vždyť máme Maurita

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele