37. kolo
07.05.2016 18:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Inter porazil Empoli a pojistil si čtvrté místo

Inter Milán dnes večer porazil Empoli, čímž si definitivně pojistil čtvrté místo. Fiorentina na něj ztrácí už sedm bodů a může jich získat maximálně šest. Empoli je na 12. příčce a sezonu prakticky jen dohrává.

Ani jednomu z celků o příliš mnoho nešlo a v Miláně spolu bojovaly spíše o čest a navýšení statistik. Především první půle ale byla poměrně zajímavá a padly v ní všechny regulérní branky. Skóre otevřel už po dvanácti minutách Mauro Icardi, kterého napodobil Ivan Perišić. Tou dobou to bylo hodně zapotřebí, protože Empoli dokázalo po půlhodině srovnat zásluhou Manuela Pucciarelliho.

První minuty rozhodně nenaznačovaly překotně ofenzivní fotbal a snad až po deseti minutách se brankář Handanović musel ukázat. Nebezpečnou a překvapivou střelou jej vyzkoušel mladík Leandro Paredes. Na druhé straně už byla situace mnohem vážnější, protože Ivan Perišić pronikl s míčem do vápna a nesobecky jej předložil na střed. Tam byl volnější Mauro Icardi, který už neměl problém doklepnout míč do brány - 1:0 pro domácí skvadru.

Menší chyby se dopustil brankář Samir Handanović poté, co poslal míč na obsazeného kolegu Juana Jesuse. Ten o míč přišel, jenže naštěstí pro domácí tým se včas vrátil zkušený stoper Miranda, který zablokoval ránu od Rickyho Saponary! Empoli s pokračujícím časem stále více tlačilo a hnalo se za vyrovnání. Obzvláště Massimo Maccarone dělal obráncům Nerazzurri velké problémy svým aktivním napadáním. Dlouho se ale hosté nedokázali propracovat do opravdové šance. Až deset minut před koncem první půle.

To z levé strany poslal míč do vápna Büchel. K balonu se dostal kapitán hostů Maccarone, který ještě našel Manuela Pucciarelliho. Ten důrazem předskočil svého soka a poslal míč k tyči Handanovićovy brány!

Jenže radost hostí z vyrovnání neměla dlouhého trvání. K míči se ve vápně dostal Stevan Jovetić, který vyslal povedenou střelu na Pelagottiho. Ten si sice ještě poradil, ale balon vyrazil jen před sebe. Tam se pohyboval pozorný Ivan Perišić, který se jako první zorientoval a míč doklepl zpátky do sítě - 2:1!

Empoli muselo přidat a bylo to na jeho výkonu znát. Ve druhé půli se zastřeloval Maccarone, po něm neúspěšně zakončoval Saponara. Jen se štěstím a odkopem na poslední chvíli pak Jesus zastavil skvělou akci mezi Zielińskim a Peredesem. Dlouhou dobu se Inter nedostával k míči. Až dvacet minut před koncem, když se na středu uvolnil Saponara, který ještě chtěl postrčit míč do vápna na Maccaroneho. Jenže výbornou práci odvedl opět Jesus.

V závěru už Inter zklidnil hru, tempo Empoli opadlo a docházely mu síly. To bylo ale možná jen zdání, protože hosté v samém závěru ještě udeřili. Naneštěstí pro ně ale Pucciarelliho branka nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele